Helpot virheet ratkaisivat padel-turnauksen finaalin

0
Jussi Tammi (vas.) ja Joiju Sura voittivat historian ensimmäisen Uudessakaupungissa pelatun padel-turnauksen.

Kotikenttä oli sanan täydessä merkityksessä voitokas Georg ”Joiju” Suralle viikonvaihteessa pelatussa, ensimmäisessä Padel Uudenkaupungin järjestämässä turnauksessa. Jussi Tammen parina pelannut Sura on nimittäin yksi Kaupunginlahden rantaan kesäkuussa avatun padel-pyhätön kolmesta omistajasta. Kaksi muuta ovat Mikael Herbert ja Aleksi Vuola .

Sura ja Tammi löivät finaalissa ukilais-porilaisen parin Ville AlppiJustus Ranta erin 2–0 (6–3, 6–2). Välierissä voittajakaksikko kukisti Mikael Herbertin ja Juuso Kantolan ja Alppi–Ranta-pari löi puolestaan Casper Santasen ja Severi Hirvensalon . Kaikkiaan mukana oli 12 paria eli 24 pelaajaa.

– Helpot virheet ratkaisivat finaalin voiton. Me teimme niitä vähemmän kuin kaverit, Joiju Sura tiivisti.

Sura painotti, että upeassa syyssäässä ratkaistun finaalivoiton takana oli myös hänen ja Tammen saumatonta yhteistyötä, jonka siemenet kylvettiin jo yläasteella.

– Padelin pelaamisenkin aloitimme yhdessä Helsingissä, paljasti Sura.

Padelin erikoisseura Padel Uudenkaupungin seuraava turnaus järjestetään Joiju Suran mukaan lokakuussa naisille Urheilukeskuksen uudella kentällä. Miehet pääsevät kisaamaan uudella kentälle joulukuussa.

Espanjasta lähtöisin oleva padel on saanut Uudessakaupungissa hyvän vastaanoton, sillä vajaan kolmen kuukauden aikana on Kaupunginlahden kentillä käynyt noin 150 eri pelaajaa.

– Padel sopii kenelle tahansa iästä tai aiemmasta urheilutaustasta riippumatta. Se täytyy kuitenkin uusille yrittäjille sanoa, että kentällä on tilaa paljon vähemmän kuin esimerkiksi tenniksessä tai sulkapallossa. Tästä syystä maltti ja oikea sijoittuminen ovat tässä lajissa ratkaisevia tekijöitä, Sura valisti.

– Padel on laji, missä liikunnan ja pelaamisen riemun lisäksi korostuu myös yhteisöllisyys, jatkoi Sura.

Suomessa padel-kenttiä on tällä hetkellä vajaat 500, seuroja 60, lisenssipelaajia 500 ja harrastajia jopa 50 000.