Huumeet vapaaksi?

0

Nyt on päässyt vallalle käsitys, että huumeitten käytön rajoittaminen on väärin. Joillekin on niin tärkeätä saada päänsä sekaisin, ettei sitä saisi kieltää. Vaikka olenkin asiassa täysin vastakkaista mieltä, joudun myöntämään, etten ole puolueeton.

Olen entinen poliisi, enkä itse ole koskaan tarvinnut mitään aineita pääni sekaisin saattamiseen. Oman pääni ovat saaneet sekaisin vain naiset, jopa niin sekaisin, että olen joutunut avioliittoon missä milloinkin, ympäri maailmaa. Joskus on sentään avoliittokin riittänyt.

Mutta huumeista on jo nytkin riittävästi haittaa, ihmisten terveyden lisäksi esimerkiksi liikenteelle, jossa huumeissa ajavat rattijuopot ovat jo enemmistönä, vaikka viinastakin tulee yhä runsaasti.

Jos huumeitten käyttö kokonaan vapautetaan, sen sallivuuden vaikutus näkyisi heti joka paikassa, liikenteessä, työpaikoilla, sairauspoissaoloina, mielenterveys- ja muiden sairaalapaikkojen kuormittamisena. Myönteisiä vaikutuksia sen sijaan on vaikeampi nähdä koituvan.

Valdemar Takaperko