Kalannin koulun väistötilahanke etenee

0
Kalannin yläkoulun vieressä aloitettiin väistötilojen pohjatyöt jo syyskuun alussa.

Kalannin koulun väistötiloihin liittyvät muutostyöt ovat käynnistyneet Kalannin urheilutiellä. Kaupungin rakennusvalvonta on viime viikon perjantaina myöntänyt luvan puiden kaatamisen asemakaava-alueella eli osoitteesta Urheilutie 2.

Kaupungin työpäällikkö Mikko Jalosen mukaan viime viikon lopulla alueelle rakennettiin väliaikaista pysäköintitilaa ja puiden kaataminen aloitettiin alkuviikosta.

Rakennusvalvonta antoi myös viime viikon perjantaina luvan sijoittaa Urheilutielle tilapäinen koulurakennus viideksi vuodeksi.

Kalannin kouluissa on kärsitty jo pitkään sisäilmaongelmista, joten Männäisten alakoulun oppilaille, varhaiskasvatukselle ja henkilöstölle on hankittu väistötilaparakit kolmeksi vuodeksi ja kahden vuoden erikseen päätettävällä optiolla.

Väistötilat sijoitetaan Urheilutielle Kalannin yläkoulun yhteyteen, koska silloin on mahdollista hyödyntää yläkoulun jakelukeittiötä, ruokalaa, liikuntahallia ja ulkoliikuntapaikkaa. Varhaiskasvatukselle ja alakoululaisille rakennetaan myös oma piha-alue.

Opetus siirtyy tilaelementteihin Urheilutien tontille Hallitien varteen kaupungin teknisen johtajan Jari Nikkarin mukaan joulukuun alussa. Tilaelementit toimittaa Adapteo Finland Oy ja ne ovat kooltaan runsaat 2 200 neliömetriä. Alueelle tulee lisää parkkitilaa kaupungin ostamalle Kalannin grillin tontille.