Kela-kyydit kahdelle palveluntuottajalle

0
Kela-kyyti pitää tilata Kelan valitsemalta palveluntuottajalta.

Kela on julkistanut maakuntien sairausvakuutuksesta korvattavien taksimatkojen ja -palveluiden palveluntuottajat. Jokaiselle kilpailutusalueelle haettiin kahta palveluntuottajaa ja Taksi Helsinki Oy ja Menevä Oy voittivat Kelan kilpailutuksen Varsinais-Suomessa. Kyytejä aiemmin hoitanut Lounais-Suomen Taxidata ei saanut jatkosopimusta. Uudet palveluntuottajat aloittavat 1.1.2022.

Jotta Kela voi korvata taksimatkan, matka pitää tilata Kelan valitsemalta palveluntuottajalta. Kela on valinnut jokaiselle kilpailutusalueelle kaksi palveluntuottajaa. Jatkossa asiakkaalla on mahdollisuus valita, kummalta alueen palveluntuottajalta Kela-taksi tilataan. Palveluntuottaja vastaa siitä, että kaikki siltä tilatut matkat hoidetaan tilauksen mukaisesti ja tarkoitukseen sopivalla kulkuneuvolla. Hankinnan tavoitteena on turvata asiakkaiden yhdenvertainen ja luotettava pääsy terveydenhuoltoon riippumatta asiakkaan asuinpaikasta tai varallisuudesta.

Maksuliikenteessä käytetään Kelan sähköistä suorakorvausmenettelyä.