Kirjaston rakennusurakka kilpailutetaan syksyn aikana

0
Pääkirjasto on toiminut väistötiloissa edelliskesästä lähtien. Nyt remontti on etenemässä kilpailutusvaiheeseen.

Uudenkaupungin pääkirjasto oin toiminut väistötiloista jo viime vuoden kesästä saakka. Kirjastossa purettiin viime vuonna pintoja, mutta tänä vuonna näyttäisi siltä, ettei rakennuksessa ole tapahtunut mitään.

Kaupunkisuunnittelusta kerrotaan, että pääkirjaston remontin suunnittelu on yhä kesken, mutta kaupungin tavoitteena on kilpailuttaa urakka tämän syksyn aikana. Urakoitsijavalinta olisi mahdollista päättää vielä syksyn teknisen lautakunnan kokouksessa. Remontin tarkempi aikataulu vahvistuu syksyn aikana.

Kirjaston remonttiurakka on jaettu kahteen osaan eli purkuun ja rakentamiseen. Kaupunkisuunnittelun mukaan kyseessä on haastava kohde. Kirjaston kiinteistöön on tehty mittava peruskorjaus 1980-luvun alussa. Silloin kiinteistöön asennettiin muun muassa koneelliset ilmanvaihtojärjestelmät. Kirjastossa on ollut ongelmia sisäilman kanssa ja siihen on nyt etsitty syytä. Osa sisäilmaongelmista liittyy ilmastointiin ja nyt onkin tarkoitus uusia kaikki ilmanvaihtojärjestelmät.

Kiinteistössä tähän mennessä tehdyn purkutyön aikana on päästy tutkimaan niitä kohtia kiinteistöstä, joita ei suunnittelussa ole aiemmin voitu ottaa huomioon. Kaupunkisuunnittelu on muun muassa selvittänyt pääkirjaston kiinteistön lattian uusimistarvetta. Vanhasta lautalattiasta on löydetty haitta-ainepitoisuuksia. Lisäksi 1980-luvun remontissa asennetut muovit eivät ole säilyneet täysin tiiviinä, joten kaupunkisuunnittelun mukaan on todennäköistä, että lattialautojen ja lämpöeristeiden vaihto alapohjaan on tarpeen.

Kaupunkisuunnittelun tavoitteena on, että remonttiurakan jälkeen Uudenkaupungin pääkirjaston sisäilmanlaatu ja olosuhteet kirjastotoiminnalle ovat optimaaliset. Kaupunkisuunnittelu antoi katsauksen pääkirjaston remonttiaikatauluun tiistaina kokoontuneelle kaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunnalle.