Kirppispäivänä tehtiinlöytöjä pitkin kaupunkia

0
Jaana Kulmalan (vas.) pihalla oli erikoinen kynttilänjalka, johon Virpi Heinonen ihastui. Seurana kirppiskierroksella oli Miia Salminen.

Virpi Heinonen kantoi kädessään kirveenterää, johon oli kiinnitetty kaksi kynttilänjalkaa. Erikoinen yhdistelmä oli Esko Kulmalan käsialaa ja se löytyi Esko ja Jaana Kulmalan pihakirppikseltä sunnuntaina.

– Tämä on kaunis ja erityinen eikä samanlaista varmasti tule heti vastaan, Heinonen sanoi.

Kulmalan pihalta löytyi metallitöiden lisäksi Jaanan tekemiä betonisia pihakoristeita sekä kransseja.

– Hurahdin betonitöihin kolme vuotta sitten. Löysin ensin savitöistä kertovan kirjan ja kokeilin sitten betonia. Se on niin mukavaa, että voisin vain tehdä niitä koko ajan, Jaana kertoi.

Kulmalan piha oli yksi Kätköistä kiertoon -kirppistapahtuman osallistujista. Kaikkiaan kirpputoripäivään ilmoittautui 20 kohdetta, minkä lisäksi torilla oli muutamia myyjiä. Kaukaisimmat kohteet olivat Lokalahdella ja Kalannissa.

Jaana ja Anna Putro myivät vaatteita, astioita, kirjoja ja monen moista muuta tavaraa Jaana Putron pihalla Liljalaaksonkadun varrella. Myyntipöytä pystytettiin ulkorakennuksen katoksen alle, joten sadekaan ei olisi haitannut. Päivä oli kuitenkin melko aurinkoinen, joskin vähän viileä.

– Kävijöitä on ollut yllättävän paljon ja tavaraa on myyty ihan hyvin. Laitoimme hinnat niin alhaisiksi, että kaupanteko ei jää ainakaan siitä kiinni, naiset kertoivat.

Parin korttelin päässä Janne Nieminen teki kauppaa -yhtyeen vinyylilevyistä Hanna Karin kanssa. Tiskillä näkyi olevan myös ainakin Dingoa , mutta se jäi vielä odottamaan uutta omistajaa.

– Keräilen vinyylilevyjä ja Dingon levy on jo kotona, Nieminen kertoi.

Karin kolmihenkinen perhe on juuri muuttanut Koulukadun asuntoon. Kirpputoripäivä oli hyvä tilaisuus päästä eroon ylimääräisestä tavarasta.

– Muutimme eilen ja tietysti tekemistä on vaikka kuinka paljon. Asuimme ennen Vuorikadulla, sielläkin omakotitalossa, mutta ihastuimme tähän pihaan, Hanna kertoi.

Kalannissa Maire Kauppisella on menossa omakotitalon tyhjentäminen muuttoa varten. Urakka on iso, sillä Kauppisen perhe on asunut talossa yli 40 vuotta.

– Tosi haikealta tuntuu, kun pitää sanoa hinta näille tavaroille, mutta onneksi ei ole kova kiire. Olen aika kova säilyttämään kaikkea ja tavaraa on niin paljon, että pidän tätä kirpputoria myös jatkossa jonkun aikaa, kun kaikki on tässä ja valmiiksi laitettu.

Kauppisen piha veti ihmisiä ruuhkaksi asti ja kauppa kävi. Erityisen haluttuja olivat vanhat lasiesineet, korit ja matkalaukut.

Pirkko Varjo