Koossa laaja ja motivoitunut tiimi

0
UJK on monen vuoden tauon jälkeen saanut ringetteen vahvan B-tyttöjen joukkueen.

UJK on monen vuoden tauon jälkeen saanut kokoon B-tyttöjen ringettejoukkueen. Reilun kuukauden päästä alkavan kauden eteen on töitä paiskittu keväästä lähtien ja tavoite ei ole enempää eikä vähempää kuin tuoda uusi SM-mitalista kertova taulu jäähallin kahvion seinälle.

– Viime vuonna osa tytöistä pelasi Jyskeen B:ssä, he palasivat nyt kasvattajaseuraansa, D-nuorista vanheni tyttöjä ja kun saimme vielä muutaman vahvistuksen Naantalista, niin koossa on lähes 20 tytön kokenut ja motivoitunut ryhmä, jonka kanssa kelpaa lähteä pitkään sarjaan, kertoo vastuuvalmentaja Tiina Silokivi .

Tilanne ikäluokassa onkin lähiseudulla erinomainen, nyt sekä Lukko, Jyske että Naantali ovat saaneet joukkueen kokoon, kun yleensä alueella on saatu kokoon vain 2–3 joukkuetta.

– Omaan halliin saatiin jää aikaisin ja jo sitä ennen ehdimme käydä muutaman kerran lähiseudulla ottamassa jäätuntumaa. Ulkotreenejä on vedetty keväästä lähtien ja ennen sarjan alkua pelaamme vielä 4–5 harjoitusottelua. Harjoituksia on kolmet viikossa ja viikonlopun pelit päälle.

Silokiven lisäksi joukkueen valmennustiimiin kuuluvat Jarno Suominen , Teemu Grönros ja Marko Usvala , joukkueenjohtajana on Petri Suominen .

Naantalin VG:stä siirtynyt Emilia Heinänen uskoo vahvasti UJK:n mahdollisuuksiin. Koossa on hänen mukaansa vahva porukka, joka tekee ahkerasti töitä.

– Naantalissa meillä oli todella pieni joukkue ja kun täksi kaudeksikaan ei ollut isompaa tulossa, niin päätin vaihtaa seuraa, enkä ole katunut. Täällä henki on hyvä ja harjoittelu monipuolista ja kehittävää.

Emilia mukana Naantalista tuli kaksi muutakin tyttöä ja se helpottaa kulkemista. Jokaisella on ajokortti, jolloin kaksi muuta voi matkan aikana vaikka opiskella.

– Ainakin tähän asti matka on sujunut mukavasti vajaassa tunnissa, mutta kun illat pimenevät ja kelit huononevat, niin sitten menee varmaan vähän enemmän.

SM-karsintasarja alkaa syyskuun lopulla, UJK:n ensimmäinen peli on 2.10. Joukkueita on 13, jotka marraskuun loppuun mennessä pelaavat yksinkertaisen sarjan.

Karsintasarjan seitsemän parasta jatkavat kaksinkertaisena pelattavaan varsinaiseen SM-sarjaan. Mitalit ratkotaan todennäköisesti entiseen tapaan kauden päättävänä play-off-viikonloppuna.

– Mukana on lähiseudun joukkueiden lisäksi joukkueita Tampereen ja Helsingin seudulta, pisin matka tulee Lahteen. Paikallispelit pelataan yleensä viikolla, pidemmän matkan pelit viikonloppuna.

Harjoituspelejä kotihallissa on ainakin 5.9. ja 12.9., lisäksi yritetään vielä sopia paikallispeli Jyskettä vastaan. Sarja-avaus on Tampereella ja ensimmäinen kotipeli Lukkoa vastaan 5.10.

– Joukkue on aika hyvin tasapainossa, ehkä muutaman pelaajan paikkaa vielä mietitään. Maalivahtejakin on nyt kaksi, joka on todella hieno juttu. Loukkaantumisia ja sairastumisia tulee kauden aikana, mutta iso rinki helpottaa siinäkin suhteessa. Opiskelujenkin vuoksi voi tulla esteitä, esimerkiksi yo-kirjoituksia on kauden aikana monella tytöllä ja ne tietenkin huomioidaan.

Joukkueessa on aiemmilta vuosilta muodostuneita ”tutkapareja” ja harjoituspeleissä pyritään löytämään optimikentällisiä, joissa jokaisen parhaita ominaisuuksia hyödynnetään.

– Kuivaharjoittelussa pääpaino on tällä hetkellä liikkuvuudessa ja kestävyydessä, jäällä hiotaan luistelua, mailankäsittelyä ja kaksinkamppailua. Myöhemmin sitten siirrytään enemmän voima- ja nopeustyyppiseen harjoitteluun ja jäällä aletaan hioa kuvioita.

Viime kausi jäi monelta tytöltä koronan vuoksi kesken ja siksikin motivaatio on koko tiimillä yhtä korkealla kuin tavoitteet.

Jussi Arola