Korihait ilahdutti kotiyleisöä voitolla Kobrista

0
Koby Thomas väläytti urheilullisuuttaan Kobrat-pelissä.

18. marraskuuta 2020. Silloin viimeksi Korihait esiintyi Uusikaupunki Areenalla kotiyleisön edessä. Perjantaina, lähes kymmenen kuukauden tauon jälkeen, uusikaupunkilainen korisyleisö pääsi nauttimaan katsomosta käsin Korihaiden otteita.

Noin satapäinen yleisö ei joutunut pettymään, sillä kotijoukkue otti toisesta harjoituspelistään voiton Lapuan Kobrista lukemin 80-72.

Korihait oli pääsääntöisesti niskan päällä koko ensimmäisen puoliajan. Pallo liikkui kaarella näppärästi pelaajilta toiselle, ja korille leikkaavia pelaajia kiiteltiin hyvillä syötöillä.

Mutta sitten tuli se viime kausilta tuttu kolmannen neljänneksen kirous. Pallon liike pysähtyi, ja hyökkäykset päättyivät joko menetykseen tai ohiheittoon. Kolmannen neljänneksen jälkeen Kobrat oli noussut ottelun suurimpaan johtoon eli seitsemään pisteeseen (54-61).

Viimeisen kymmenen minuutin aikana Korihaiden ulkomaalaisvahvistukset Jalen Henry, Koby Thomas ja Unique McLean ottivat etunenässä joukkueen reppuselkään. Kolmikko johdatti näyttävillä donkeilla ja puolustuspään pysäytyksillä Korihaiden kiriä, jonka ansiosta kotijoukkue voitti viimeisen neljänneksen 15 pisteellä ja näin myös lopulta koko ottelun.

Ulkomaalaiskolmikosta Henry oli Bisons-pelin tavoin joukkueen pisteykkönen 18 pisteellä. McLean pussitti 17 pistettä ja täräytti kaksi komeaa donkkia. Thomas saalisti 12 pisteen lisäksi peräti 15 levypalloa.

Manuel Barnes erottautui kotijoukkueesta myös 11 pisteellä ja kahdella hyvin ajoitetulla hyökkäyspään levypallolla.

Kobrien tehokolmikon muodosti Claude Lutete, Stockley Chaffee ja Keith Wesson. Triosta Lutete oli paras pistemies 24 pisteellä.

Korihait jatkaa harjoituspelejä tiistaina 21. päivä Tampereen Pyrintöä vastaan.