Menestystä Suomen Cupissa ja tavoitteena sarjanousu divarissa

0
KaPan miehillä riitti viime lauantaina aihetta juhlaan, sillä joukkue selvitti tiensä jatkoon Suomen Cupissa.

Kalannin Pallon miesten joukkue koki kenties suurimman saavutuksensa viime lauantaina. Silloin joukkue selvitti tiensä Suomen Cupin kolmannella karsintakierrokselle.

– Aina lähdetään voittamaan pelejä, mutta se yllätti, kuinka hyvin me pelasimme viikonloppuna, toteaa päävalmentaja Sami Virtanen joukkueen harjoituksissa.

Uusikaupunki Areenalla järjestetyssä turnauksessa KaPa voitti aamupelissä porilaisen PTU2:n lukemin 3–2. Toisessa ottelussa puolestaan SBS Masku otti niskalenkin KaPasta lukemin 4–0. Jatkopaikka ratkesi kolmannessa ottelussa, jossa vastaan asettui jälleen PTU2. Tälläkään kertaa KaPa ei antanut porilaisten yllättää, ja voitto kirjattiin KaPalle 3–2.

– Pelit paranivat päivän mittaan. Toinen peli ei ollut meiltä mitenkään huono, vaikka hävisimme sen. Viimeinen peli oli paras, Virtanen kertoo.

– Viimeisessä ottelussa näki, kuinka kaikki pelaajat halusivat voittaa. Taistelutahto oli kova, joukkueen kapteeni Markus Laurila lisää.

Salibandyn Suomen Cupin 1.-4. kierrokset pelataan alueellisen kaavion mukaan. Viidennellä kierroksella divarin joukkueet liittyvät mukaan ja kuudennella F-liigan joukkueet.

Finaaliturnaus pelataan tammikuun alussa 7.–9.1.2022, minne selviytyy neljä parasta joukkuetta.

Kolmannella kierroksella KaPa kohtaa 2. divisioonajoukkueen SBS Rupun Huittisista. KaPan leirissä vastustajasta ei tiedetä hirveästi etukäteen.

– Kaksi sarjatasoa ylempänä pelaava joukkue on varmasti kova, mutta voitosta lähdetään taistelemaan tietenkin, Virtanen vakuuttaa.

Kierroksen ottelut pelataan yksittäisinä otteluina, joiden voittaja etenee neljännelle kierrokselle ja häviäjä putoaa jatkosta. Ottelut ovat myös täysimittaisia eli 3×20 minuuttia.

KaPa saa tärkeään otteluun kotiedun, sillä ottelu SBS Rupua vastaan pelataan Uusikaupunki Areenalla sunnuntaina 26. syyskuuta kello 13.

Virtanen kertoo, että tarkoituksena on järjestää hieno ottelutapahtuma, jonne luonnollisesti toivotaan paljon yleisöä paikalle.

– Viikonlopun jäljiltä tuntui, että jatkopaikka on joukkueen toistaiseksi suurin saavutus. Hienoa saada mahdollisuus pelata kolmannen kierroksen ottelu kotiyleisön edessä.

Suomen Cupin lisäksi KaPa aloittaa lauantaina sarjakautensa länsirannikon 4. divisioonassa. Eurassa järjestettävässä turnauksessa KaPa kohtaa viime viikonlopusta tutun PTU2:n ja raumalaisen Iskun.

4. divisioonassa pelaa myös HUPA, Kaaro, SBS Atom ja paikallisvastustaja Uudenkaupungin Salibandy.

Edelliset kaudet menivät koronapandemian takia penkin alle, mutta toiveissa on nyt pelata ehjä kausi.

– Viisi peliä ehdimme pelata viime kaudella. Marraskuun jälkeen ei ole sarjapelejä pelattu, Virtanen muistelee.

Virtanen ja kapteeni Laurila harmittelevat viime kauden keskeytystä, sillä joukkueessa oli hyvä meininki ja menestysmahdollisuudet olivat olemassa. Siksi hinku uudelle sarjakaudelle on kova.

– Meininki harjoituksissa on ollut hyvää ja sen näkee, että pelaajat kehittyvät koko ajan. Pelaajarinki on laaja, joten saamme jokaisesta harjoituksesta tosi paljon hyötyä. Olemme hyvällä tiellä sarjakauteen nähden, Virtanen iloitsee.

– Lisäksi pelaamme B-junnujen kanssa joka viikko omaa sarjaa, jossa miesten joukkueet on jaettu kahtia ja junnut omana porukkana. Panoksena on aina neljän pelikierroksen voittajalle pizzailta, joten sieltä saadaan kaikille kolmelle joukkueelle kovia treenipelejä lisäksi ja vielä pienellä panoksella, Virtanen mainitsee.

Menestystavoitteet alkavalle kaudelle ovat täysin selvät.

– Sarjanoususta lähdetään pelaamaan. Se on ehdoton tavoite. Totta kai ristiin pelataan paljon ja kovia joukkueita on lohkossa sekä myös täysin uusia joukkueita meille, että ei varmasti helppoa tule olemaan, Virtanen tiedostaa.

– Pelaamamme harjoituspelit kertovat, että kyllä me tulemme taistelemaan sarjan kärkisijoista.