Ministeri Lintilä: Valmet Automotive on rohkea kehittäjä ja investoija

0
Elinkeinoministeri Mika Lintilä totesi Olaf Bongwaldille, että Valmet Automotive on menestystarina.

Akkutehtaan avajaisissa puheenvuoron käytti myös elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.). Hän korosti sitä, kuinka Valmet Automotive on ollut innovatiivinen kehittäjä ja rohkea investoija Suomen ja koko maailman mittakaavassa.

– Olen todistanut akkutoiminnan nopeaa kasvua ja kehittymistä Suomessa parin viime vuoden aikana. Valmet Automotive on tärkeä osa tätä menestystarinaa. Tämä tehdas on osoitus Valmet Automotiven uudistus- ja innovointikyvystä sekä muutoksenhalusta, jolla pidetään Suomen talous pyörimässä ja kasvusuunnassa, Lintilä kuvaili.

Lintilä kuvaili myös sitä, kuinka tärkeää työtä tehdas tekee kamppailussa ilmastonmuutosta vastaan.

– Tehtaan tuottamat sähköautot ja -akut ovat tärkeitä tekijöitä globaalin ongelman ratkaisussa, Lintilä korosti.

Suomen valtio on mukana kehittämässä kestävää ja vastuullista akkutuotantoketjutoimintaa ja on sitä kautta osana eurooppalaisia markkinoita. Suomi oli ensimmäisiä maita, jotka julkaisivat oman akkustrategiansa. Lintilän mukaan Suomesta voi kehittyä akkutuotannon avainpelaaja ja sen johtajana voi olla Valmet Automotive.

– Rakennamme järjestelmällisesti maailman johtavaa kestävän kehityksen akkuketjua aina akkumineraaleista akkujärjestelmiin, akkujen kierrättämiseen ja autojen sähköistykseen, hän summasi.

Maailmanlaajuisen muutoksen keskiössä on akkuteollisuus ja sen kasvu. Muutoksen etenemiseksi tarvitaan kuitenkin hyviä ideoita ja suuria investointeja.

– Vain niiden avulla mahdollisuudet voidaan kääntää taloudelliseksi kasvuksi ja uusiksi työpaikoiksi. Täällä Uudessakaupungissa meillä on esimerkki siitä innovatiivisuudesta ja investointihalukkuudesta, joka toimii valtavan hyvin kilpaillulla markkina-alalla. Tämä on saavutettu näkemyksellisellä toiminnalla ja rohkeudella oppia, luoda ja muuttua, Lintilä tiivisti.