Moduulirakennus otetaan käyttöön ensi viikolla

0
Moduulirakennuksen luokkahuoneissa riittää valoa. Rakennuksessa on täysi tietotekninen valmius.

Uudenkaupungin yhtenäiskoulun syyslukukautta on takana kuukauden päivät ja arki väistötiloissa alkaa sujua. Ensi viikolla otetaan käyttöön Pohitullin koulun pihalle rakennettu moduulirakennus ja koulun 5.-luokkalaiset pääsevät asettumaan omiin luokkiinsa.

– Viidesluokkalaiset ovat alkusyksyn ajan opiskelleet demotilassa ja muuttavat ensi viikolla moduulirakennuksen toiseen kerrokseen, selvitti yhtenäiskoulun rehtori Jukka Silvola.

Viidesluokkalaisilla on yläkerran toisessa siivessä käytössään kolme erillistä opetusluokkaa, wc-tilat sekä erillinen tila erityisopetukselle. Kokonaisuus muodostaa yhden yhteisen opiskelualueen saman ikäluokan oppilaille, kuten tulevassa sivistys- ja hyvinvointikeskus Wintterissä tulee olemaan.

– Uudet opetustilat ovat viihtyisät ja valoisat. Myös äänieristykseen on kiinnitetty huomiota, näin esimerkiksi musiikkiluokkalaiset saavat musisoida rauhassa omassa luokassaan. Luokkien välissä on ovet, mikä helpottaa yhteisopettajuutta, kuvaili Silvola.

Demotilassa viidesluokkalaiset ja heidän opettajansa pääsivät testaamaan myös yhtenäisiä opetustiloja.

– Tämä oli hyvä kokemus kaikille ja opettajilta saamani palaute yhtenäisistä opetustiloista on ollut positiivista, toki totutusta poikkeava oppimisympäristö on vaatinut opettajilta paljon. Tätäkin kokemusta voimme hyödyntää, kun suunnittelemme Wintterin opetuskäytäntöjä, pohti Silvola.

Hän kuitenkin muistutti, että Wintteriin ei ole tulossa seinätöntä opetustilaa, vaan tilat ovat muuntojoustavia.

Pohitullin pihan moduulirakennuksessa on 5.-luokkalaisten opetustilojen lisäksi luokkatiloja aineopetukselle, kuraattorin työhuone ja kaksi erillistä kotitalousluokkaa.

– Uskon, että oppilaat tulevat olemaan todella innostuneita uusista kotitalousluokista, joissa myös kodinkoneet ovat upouusia, kertoi rehtori Silvola.

Näiden valmistuminen venyy tarvikepulan takia ensi kuun loppupuolelle.

Uudenkaupungin yhtenäiskoulun oppilaista 5.-luokkalaiset ovat siis olleet alkusyksyn evakossa Demotilassa. 1.–2.-luokkalaiset ovat kotiutuneet seurakuntakeskuksessa oleviin väistötiloihin ja myös Pohitullin koulun tiloissa alkaa arki sujua.

– Yläkoululaisille on varattu kahden käytävän varrella olevat opetustilat ja kolmannella käytävällä opiskelevat sitten kolmannen, neljännen ja kuudennen luokka-asteen oppilaat. Rakennuksen alakertaan on sijoitettu pienryhmäopetustilat ja oppilaanohjaus.

– Rakennuksen lähes jokainen neliö on nyt hyötykäytössä, mutta kouluarki alkaa sujua. Siitäkin huolimatta, että koulun oppilasmäärä nousi kesän aikana yllättäen usealla kymmenellä oppilaalla, niin että nyt Uudenkaupungin yhtenäiskoulussa on oppilaita lähemmäs 700, totesi rehtori Jukka Silvola.

Ylimääräistä vaivaa koulupäiviin tuo yhä jatkuva koronaepidemia. Rajoitusten takia esimerkiksi oppilasruokala on jouduttu levittämään Pohitullin palloiluhallin puolelle ja pöydät ja tuoli on kannettava halliin ja sieltä pois päivittäin.