Odotetut kuntotanssit palaavat

0
Neljän eläkeläisjärjestön kuntotansseja ovat alusta asti olleet järjestämässä Raimo Harjunpää (vas.), Raija Alanko, Aaro Koskenrouta, Koitto Verha ja Arto Kallinen.

Yksi eteen ja kaksi taakse, mutta lopulta päästiin eteenpäin. Neljän eläkeläisjärjestön yhteiset kuntotanssit järjestetään jälleen tänä syksynä, vaikka välillä näytti siltä, että lupaa tansseille ei saada.

– Puolentoista vuoden tauon jälkeen tanssit järjestetään, melkein täsmälleen koronan takia, Aaro Koskenrouta Uudenkaupungin kansallisista senioreista sanoo.

Uudenkaupungin Eläkkeensaajien puheenjohtaja Raimo Harjunpää kertoo, että kyselyitä on tullut todella paljon, jopa Raumaa myöten.

Koskenrouta vakuuttaa, että tanssit voidaan järjestää koronaturvallisesti.

– Käsidesiä on käytössä. Suositellaan maskin käyttöä, mutta tanssiessa ja kahvia juodessa ei tarvitse pitää. Vältellään ryysistä.

Ensimmäiset tanssit ovat ohjelmassa 20.9. Työväentalolla ja sen jälkeen tanssitaan kahden viikon välein. Syksyn viimeiset kuntotanssit ovat 29.11.

Musiikista vastaavat tuttuun tapaan Apa, Pave ja Lasse eli Apa Lehtonen , Pauli Aaltonen ja Lasse Helander .

– He soittavat vanhaa tanssimusiikkia. Sellaista, mitä meidän nuoruudessa soitettiin, Koskenrouta kuvailee.

Uudenkaupungin Eläkeläisten Raija Alanko muistuttaa, että tanssit ovat sekä fyysisesti että psyykkisesti tärkeä tapahtuma. Paikalle saapuu myös yksinäisiä ihmisiä, joille tanssit voivat olla koko viikon kohokohta.

Kuntotanssit järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016. Viime vuonna tanssit jäivät väliin, mutta muuten neljän eläkeläisyhdistyksen yhteistä aikaansaannosta on ihmetelty Turkua ja Raumaa myöten. Viidentenä tahona mukana on Uudenkaupungin kaupunki.

Koskenrouta, Harjunpää, Alanko, Eläkeliiton Kalannin yhdistyksen Koitto Verha ja Uudenkaupungin Eläkkeensaajien Arto Kallinen ovat olleet alusta asti järjestelytoimikunnassa.

Ensin tanssitaan 45 minuuttia, jonka jälkeen pidetään puolen tunnin tauko ennen toista tanssiosuutta. Monelle tauko on jopa odotetumpi osuus.

– Kahvitauolla rupatellaan. Juttua riittää, Koskenrouta naurahtaa.

Paikalle toivotaan uusia tanssijoita ja toki myös kaikki vakiokävijät ovat tervetulleita. Tanssit on tarkoitettu ihan kaikille, ei vain eläkejärjestöjen jäsenille.

Paikalla on ollut parhaimmillaan lähes sata tanssijaa, aina vähintään 50. Vakituisia kävijöitä on tullut Mynämäestä asti joka kerta.

Kävijöiltä peritään pieni maksu, jolla on kuitattu salivuokra ja orkesteri. Lisäksi säästöön on jäänyt sen verran, että Sakunkulmaan on hankittu taulutelevisio ja pihalle kuntoilulaitteet. Myös Leijonapuiston kuntoilulaitteet ovat kuntotanssien ansiota.

Tanssien järjestäjäviisikko haluaa vielä erikseen kehua Pirkko Havankoa , joka on vapaaehtoisesti leiponut aina tanssien tarjottavat. Maksua hän ei ole ottanut.