Pete Poskiparta valittiin vuoden yksinyrittäjäksi

0
Pete Poskiparta on esiintynyt taikurina ja mentalistina yli 30 vuotta.

Uusikaupunkilaissyntyinen mentalisti Pete Poskiparta on valittu Vuoden yksinyrittäjäksi. Palkinto jaettiin viime viikonloppuna järjestetyssä Valtakunnallisten yrittäjäpäivien gaalassa.

Valtakunnallinen yksinyrittäjä -palkinto jaettiin tänä vuonna kolmatta kertaa ja ehdokkaita kilpailuun ilmoitettiin yli sata. Palkinnolla halutaan korostaa yksinyrittäjyyden tärkeää merkitystä yhteiskunnassa ja nostaa yksinyrittäjien arvostusta. Palkittavat valitsi Yrittäjäpalkintolautakunta. Vuoden yksinyrittäjä sai palkinnoksi 5 000 euroa ja sen mahdollisti Yksityisyrittäjäin säätiö.

Taikuuden edelläkävijä Pete Poskiparta on mentalisti, taikuri ja illusionisti. Lisäksi hänen palveluihinsa kuuluvat ohjelmatoimistopalvelut, show- ja viihdepalvelut sekä niihin liittyvä koulutus, konsultointi, julkaisutoiminta, tapahtumien järjestäminen sekä äänentoistopalvelut. Hän on ollut ensimmäisenä tuotteistamassa tätä esittävän taiteen genreä ja vei osaamistaan myös ulkomaille. Poskiparta on esiintynyt taikurina ja mentalistina yli 30 vuotta.

Hän on kehittänyt määrätietoisesti ohjelmaansa kansainvälisillä areenoilla alan parhaiden osaajien opissa, mikä on avannut ainutlaatuisia polkuja maailmalle. Hän on voittanut alan arvostetuimman palkinnon Dunninger Memoria Awardin vuonna 2019. Suomessa hänet valittiin vuoden taikuriksi 2003.

Poskiparta on toiminut Suomen Taikurit ry varapuheenjohtajana sekä Esiintyvät Taiteilijat ry:n puheenjohtajana edistämässä oman alansa osaajien toimintamahdollisuuksia.

Vuosi 2020 on kurittanut erityisesti esiintyviä taiteilijoita koronan vuoksi. Poskiparta onnistui nopeasti investoimaan ja tekemään itselleen lähetysstudion sekä myymään ohjelmaansa striimattuna verkon kautta.