Pyhämaan koululaiset viettivät Kalapäivää

0
Venla Lankinen saalisti toiseksi suurimman kalan.

Pyhämaan yhdistysten koulun oppilaille järjestämien teemapäivien sarja jatku viime perjantaina. Pyhämaan Kalastajaseuran jäsenet organisoivat Kalapäivän ja siihen liittyvän onkikilpailun Telakanrannan vierasvenesatamassa Pyhämaan koulun oppilaille.

Muutamana aiempana vuonna ovat mukana olleet myös Pyhärannan koululaiset, mutta koronan takia ainakin tänä vuonna onkikilpailu pidettiin vain Pyhämaan koululaisten välisenä.

Päivän piti olla aurinkoinen ja lämmin, mutta navakka itätuuli puhalsi suoraan Telakanrannan laiturille ja aurinkokin näyttäytyi vain ajoittain. Vähän oli vilpoista, mutta Pyhämaan luotolaislapset eivät siitä säikähtäneet.

Tänä vuonna kalaa tuli huomattavasti edellisvuosia enemmän. Suurimman saaliin (370 grammaa) sai Verneri Saarikoski , joka oli luonnollisesti tämän vuoksi kilpailun juhlittu voittaja. Toiseksi sijoittui Venla Lankinen ja kolmanneksi Rami Siekkinen .

Kilpailussa olivat mukana kaikki Pyhämaan koulun oppilaat, esikoululaisista alkaen. Kalastajaseuran jäsenet ja vähän vanhemmat koululaiset auttoivat eskareille madot koukkuun.

Tässä joitakin jännittyneiden kilpaonkijoiden kommentteja kisasta: ”käteni haisee vieläkin kalalta ja kastemadoilta”, ”kalojen odottaminen oli tuskallista varsinkin niille, jotkä eivät kalaa saaneet”, ”madon laittaminen koukkuun oli vaikeaa”.

Kisan jälkeen oli vuorossa ruokailu Pyhämaan koululla normaaliin tapaan ja tämän jälkeen Kalastajaseura palkitsi kilpailijoita.

Vuosittainen Kalapäivä on tärkeä tapahtuma Pyhämaassa, sillä se on omiaan tutustuttamaan lapsia kalastukseen, joka on vuosisatoja ollut tärkeä elinkeino Pyhämaan Luodolla.

Seuraava pyhämaalaisten yhdistysten teemapäivä Pyhämaan koululle on jokavuotinen frisbeegolf-kisa, jonka järjestävät yhdessä Pyhämaan Pyry sekä Pyhämaan Matkailuyhdistys.

Kari Aalto