Ryhmäliikunta käynnistyy uimahallissa

0
Henna Lilja ja Linda Jefimoff toivottavat tervetulleeksi uimahalliin.

Uudenkaupungin liikuntapalvelujen ryhmäliikunnat alkavat vihdoin syyskuun aikana uimahallissa. Aikuisten ryhmäliikunta on ollut joulukuusta lähtien tauolla koronarajoitusten takia, mutta nyt voidaan jälleen aloittaa suositut ryhmäliikunnat.

Vastaava liikunnanohjaaja Henna Lilja kertoo, että ihmiset ovat tiedustelleet ryhmäliikuntojen, etenkin vesijumppien, alkamisajankohdasta.

– Vesijumpat toimivat pitkälti saman kaavan mukaan, mutta pieniä muutoksia on tullut. Pyrimme koko ajan kehittämään toimintaamme asiakaspalautteiden pohjalta, Lilja kertoo.

Tärkein asia, mikä ryhmäliikuntaan osallistuvien tulee ottaa huomioon, on ilmoittautuminen. Kaikkiin ryhmiin ilmoittaudutaan varausjärjestelmä Vellon kautta.

Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 10. syyskuuta kello 10.

– Järjestelmä on sama, millä aikaisemmin uintivuoroja pystyi varaamaan, Lilja täsmentää.

Vellon kautta asiakas näkee vapaiden paikkojen määrän kuhunkin ryhmään. Ryhmäkokojen takia Lilja muistuttaa ihmisiä aikojen perumisesta, mikäli asiakas ei pääse ilmoittamaansa ryhmään.

– Paikkoja on rajattu määrä, joten jos varasijalaisia on ryhmässä, on mahdollista päästä mukaan peruutuksien kautta.

Ohjattujen jumppien lisäksi uimahallissa on tarjolla Hydrohex-ohjelma, joka mahdollistaa omatoimisen jumppaamisen. Kyseessä on tabletti, jossa on tarjolla monenlaista vesijumppaa.

Torstai-iltaisin on mahdollisuus uimahallin syvässä altaassa harrastaa vesijuoksua musiikin tahdissa. Vesijuoksu on omatoimista uintimaksun hinnalla. Ikäihmisten ohjatut kuntosalivuorot alkavat myös uimahallin kuntosalilla.

Uutta ohjelmaa on tullut lasten vesiliikuntaryhmiin. Lilja kertoo, että lasten uintikerhoja on toivottu paljon ja nyt niitä ollaan järjestämässä.

– 6–10-vuotiaille uimataitoisille lapsille on tulossa uintikerho, jossa lapset pääsevät harjoittelemaan ja kehittämään monipuolisesti uimataitoa ja muita vesitaitoa.

Tiistai-iltapäivisin on lapsille toiminnallinen iltapäivä, jossa on mahdollisuus syvässä altaassa kokeilla omatoimisesti erilaisia leluja ja pelata pelejä.

– Lapset saavat käyttöönsä erilaisia patjoja ja sukellusvälineitä. On myös mahdollista vuokrata merenneitopukuja, Lilja paljastaa.

Perinteisiä viiden päivän uimakouluja on Liljan mukaan tarkoitus järjestää koulujen loma-aikoina.

Vauvauinnit ovat alkaneet ja niitä järjestetään lauantaisin. Aikaisemmin vauvauintiin osallistuneita on tiedotettu asiasta. Vauvauinnista kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä uimahallin kahvioon, josta saa infopaketin ja lisätietoa ilmoittautumisesta.

Tarkat päiväkohtaiset uimahallin ohjelmat ja tiedot ryhmistä löytyvät Liljan mukaan uimahallin nettisivuilta.