Sekä auto- että akkutehtaalle etsitään lisää työntekijöitä

0
Valmet Automotiven akkutehdas Uudessakaupungissa.

Valmet Automotiven akkuliiketoiminnan eli EV Systemsin toiminta käynnistyy syyskuussa. Suurin osa akkutehtaan työntekijöistä on jo rekrytoitu, mutta lisärekrytointeja on vielä luvassa.
– Autotehtaan puolelta on siirtynyt väkeä akkutehtaan puolelle. Ulkoisesti haemme työntekijöitä autonvalmistukseen, mutta rakennamme palapeliä sisäisesti eli katsomme tapauskohtaisesti sitä, että työllistyykö ihminen auto- vai akkuliiketoiminnan puolelle, Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salo kertoo.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin akkutehtaalla valmistetaan akkumoduuleja ja -paketteja. Alkuvaiheessa tehdas työllistää noin 200 työntekijää. Salon mukaan on järkevä hyödyntää omaa osaavaa väkeä, joka pääsee levittämään hyviä käytäntöjä ja taitojaan myös akkutehtaan puolelle.
– Syksyllä rekrytoidaan vielä 200–300 henkeä, sen jälkeen on saatu täytettyä sekä auto- että akkutehtaan työntekijätarve, Salo lisää.

Valmet Automotivella on tällä hetkellä töissä 3 500 ihmistä. Salon mukaan 10–30 työntekijää lähtee joka kuukausi esimerkiksi opiskelemaan tai äitiyslomalle.
– Näin ison työntekijäpaletin pyörittäminen tarkoittaa jatkuvaa muutosta, mutta isossa kuvassa kaikki on hyvällä mallilla, Salo korostaa.