Taitoluistelun erikoisseura pääsee nyt kunnolla vauhtiin

0
VSTL:n luistelukoulussa on iloinen meininki.

Uudenkaupungin jäähallin jäällä pyörii luistimilla joukko pieniä tyttöjä. He huiskuttavat värikkäitä huiveja käsissään mallaten syksyn puista putoavia lehtiä. Menossa on Vakka-Suomen Taitoluistelijoiden lauantainen luistelukoulu. VSTL:n Milla-Riikka Aaltonen ohjaa ryhmää hymyssä suin.

– Vakka-Suomen Taitoluistelijat on perustettu noin puolitoista vuotta sitten. Nyt on alkanut meidän ensimmäinen, toivottavasti normaali kausi, Aaltonen kertoo.

Tarkoitus on järjestää enemmän tapahtumia ja osallistua kisoihin.

Aaltosella on taustaa niin Uudenkaupungin Jää-Kotkissa kuin Rauman Taitoluistelijoissa. Mikä sai perustamaan oman seuran?

– Laji on kiinnostanut täällä Uudessakaupungissa kovasti. Harrastajia on koko ajan enemmän. Nähtiin lajiin erikoistuneelle seuralle paikka.

Nykyinen toiminta pitää sisällään muun muassa luistelukoulun, jonne toivotaan yhä vaan enemmän osallistujia mukaan.

Seuralla on myös kilpaluistelijoita noin viisitoista. Lisäksi löytyy harrastajaryhmä, jossa on 13–18-vuotiaita mukana.

– Siihen ryhmään voivat tulla vähän vanhemmatkin mukaan, vaikka ei olisi ennen taitoluistelua harrastanutkaan, Aaltonen vinkkaa.

Vaikka Vakka-Suomen Taitoluistelijat on Milla-Riikka Aaltosen perustama seura. Kyse ei kuitenkaan ole yhden naisen showsta.

– Minulla on apunani muun muassa Iida Lahikainen sekä näitä pidempään lajia harrastaneita apuohjaajia.

Aaltonen itse on suorittanut liiton koulutuksien lisäksi valmentajan ammattitutkinnon.

– Syyslomalla meillä on syysleiri, mikä on tarkoitettu kilpaluistelijoille, mutta myös luistelukoululaisille ja muille. Sellaista matalan kynnyksen syysloman tekemistä. Osallistujat jaetaan eritasoisiin ryhmiin, Aaltonen kertoo.

Pitkästä aikaa Uudessakaupungissa tullaan näkemään myös taitoluistelukisoja.

– Halloween-teemainen kisa järjestetään 30.10. Kisoja pääsee seuraamaan vapaasti, joten kannattaa tulla seuraamaan paikan päälle.