Ugin sosiaalipalveluita esitellään some-videoissa – Juontajana televisiosta tuttu Janne Porkka

0
Merililjakodin kuvauksissa mukana olivat Sini Räsänen, Rami Rafael, Jani Virtanen, Teija Leino ja Janne Porkka. Epäonnistunut otos herätti hilpeyttä.

– Yksi videoista kuvattiin Pajalan toimintakeskuksessa. Siellä kyllä kolahti, kuinka merkittävä paikka se on. Kaikki tietävät, että Suomi on hyvinvointivaltio, mutta kuinka moni oikeasti tietää, mitä sosiaalipalveluita meillä on, juontaja, stand up -koomikko Janne Porkka toteaa.

Porkka on tutustunut parin viikon aikana Uudenkaupungin sosiaalipalveluihin, kun hänet tilattiin juontajaksi some-videoihin. Uudenkaupungin sosiaalipalvelujohtaja Marika Lehtinen kertoo, että sosiaalipalveluita haluttiin esitellä videoissa, kun ne eivät ole kovinkaan tuttuja.

– Melkein jokainen kuntalainen on käynyt esimerkiksi neuvolassa tai hammaslääkärissä, mutta sosiaalipalveluja kaikki eivät tarvitse ehkä koskaan elämässään.

Jos sellainen tilanne kuitenkin tulee eteen, on hyvä tietää, minkälaisia palveluja kaupungissa on.

– Niin elämässä kuin tarjottavissa palveluissa, emme pärjää yksin, vaan tarvitsemme toisiamme, Lehtinen kiteyttää.

Sosiaalipalveluista valittiin erityyppisiä kuvauskohteita. Some-videoissa esitellään toimintakeskus Pajalan lisäksi aikuisten vastaanotto Arvo, perhekeskus, Merililjakoti, vammaispalvelutoimisto sekä lastensuojelun toimintaa. Videoihin haluttiin mukaan asiakkaita ja henkilökuntaakin videoissa vilahtaa. Esimerkiksi Merililjakotia esittelee talon oma lähihoitaja, laulaja Rami Rafael , joka myös laulaa videossa.

Videot tuottaa viestintätoimisto iTello. Kuvaaja, Jani Virtanen , löytyi Uudenkaupungin kaupungilta omasta takaa. Viestinnän asiantuntija Teija Leino iTellosta sanoo, että videot ovat hyvä keino tehdä sosiaalipalveluista tunnetumpia.

– Videoiden tavoitteina on myös korostaa ennaltaehkäisevän työn tärkeyttä, matalaa kynnystä ottaa yhteyttä ja kysyä neuvoja, esimerkiksi läheisen asioissa. Sanonta: ”Et ole yksin”, toimi kantavana teemana koko kuvausten ajan. Oli hienoa tehdä töitä innostuneen ja sitoutuneen porukan kanssa suunnittelusta toteutukseen asti.

Janne Porkka on tyytyväinen, että hänet pyydettiin Uuteenkaupunkiin kuvauksiin, sillä korona on vienyt paljon työtilaisuuksia.

– Nyt vähitellen alkaa taas tulla juontokeikkaa ja yritysvideoiden kuvauksia.

Porkka tunnetaan juontajana, stand up -koomikkona sekä useista tv-ohjelmista. Hän on toiminut juontajana muun muassa Onnenpyörässä ja Elixirissä sekä Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Tänä vuonna hänet on nähty Big Brother Vip -ohjelmassa.

– Siihen osallistumista mietin kyllä pitkään, kahdeksan kuukautta. Ajattelin, että en halua hypellä humalassa porealtaaseen, mutta Big Brother -talossa juotiinkin vain pari lasia viiniä ja käytiin ihan fiksuja keskusteluja. Ohjelma oli kuin Vain elämää ja Big Brother -yhdistelmä.

Uudenkaupungin some-videoissa Porkka vie katsojat sosiaalipalvelujen arkeen, jossa moniammatilliset tiimit tekevät työtä omissa ympäristöissään.

– Palvelujen laatu on meille tärkeää. Tavoitteemmehan on, kuten sloganimmekin sanoo,Uusote hyvään elämään, Marika Lehtinen sanoo.