UJK lähtee sarjakauteen muutosten keskeltä

0
Juha Ropponen vastaa Jää-Kotkien edustuksen valmennuksesta.

Jää-Kotkien leirissä on tasoiteltu turbulenssia viime viikot ja nyt energia on kohdistettu tasaisempaan liitoon. Ilmakuopat aiheutuivat kokeneempien pelaajien vetäytyessä juuri kauden kynnyksellä ja samalla päätti myös pääkoutsi Tomi Uusitalo jäädä sivuun. Aiemmin pääluotsina toiminut Juha Ropponen otti nyt vastuun uudelleen.

– Jonkin sortin kiekkohullu sitä kuitenkin on. Tämä nähtiin tärkeänä juttuna, että seuralla on edustusjoukkue. Siksi lähdin itsekin auttamaan, Ropponen perusteli.

Sen verran moni mies jäi pois, että ilman Laitilan apua homma olisi saattanut jäädä haaveeksi. Jyskeellä on alle 20-vuotiaita nuoria runsaasti ja heille järjestyi nyt pelipaikka Uudestakaupungista. Tämä on ratkaisu, josta kaikki hyötyvät. Perjantai-illan harjoituksiin ilmestyi neljä nuorukaista naapurikaupungista.

– Turha sitä on kieltää. Jyskeen apu on meille todella suuri. Pitkä kausi on tulossa ja loukkaantumisia ei paljoa saisi tulla, Ropponen toivoi.

Laitilan suunnalta tuli myös pysyvä apu, kun viime kaudella kakkosdivisioonaa pelannut Anssi Nurminen siirtyi Kotkiin. Niko Koski ja Johannes Ranta ovat edelleen mukana ja Lasse Loven palasi takalinjoille. Kasperi Hirvasoja sahaa Jyskeen ja Kotkien väliä tilanteen mukaan.

– Onneksi saatiin muutamat kokeneemmat pelaajat innostumaan vielä. Nuoria on sen verran paljon, että ehdottomasti tarvitaan näitä miehiä, jotka tietävät näiden pelien metkut, Ropponen muistutti.

Miro Aarraksen ja Markus Saarisen muutto paikkakunnalta oli iso menetys niin Jyskeelle kuin Kotkillekin. Ropponen elätteli pieniä toiveita tehokaksikon saamisesta satunnaisesti mukaan.

Turun alueen kolmosdivarilohkossa on tällä kaudella seitsemän joukkuetta. Sarja on kolminkertainen eli kaikki kohtaavat toisensa kolmesti.

Runkosarjassa Kotkat pelaa yhteensä 18 matsia.

Kiekkosesongin startti on ensi lauantaina kotikentällä. Viime vuosina Kotkat on tahkonnut lukuisia värikkäitä kohtaamisia Tarvasjoen Urheilijoiden kanssa.

Välillä on maaleja mäiskitty kaksin käsin ja toisinaan taas molarit ovat vieneet suurimman huomion. Ja maalivahdeista puheen ollen, Jarno Ruohola on edelleen petolinnun tolppien välissä. Ruohola pystyy parhaan päivän osuessa kohdalleen pelastamaan sarjapinnoja omalle joukkueelle.

Kotkien ja TarUn avauskoitos alkaa lauantaina kello 18.15.