Uudenkaupungin Sanomille appi– Tärkeimmistä uutisista lähtee push-viesti lukijalle

0
Push-viestit tulevat kännykän näyttöön. Ilmoitusta klikkaamalla pääsee lukemaan verkkouutista. Osa uutisista on luettavissa maksutta, osa maksumuurin takana.

Uudenkaupungin Sanomat on ottanut käyttöön sovelluksen, joka helpottaa lehden lukemista kännykällä ja tabletilla. Yhden kirjautumisen jälkeen kaikki palvelut ovat sormenpainalluksen takana, myös paperilehden näköisversio.

– Uusi mobiilisovellus pitää lukijan entistä paremmin ja helpommin ajantasalla, Uudenkaupungin Sanomien päätoimittaja Teija Uitto kertoo.

Mobiilisovellus eli appi avautuu aina pääuutissivulle, jossa ovat päivän tärkeimmät otsikot. Päävalikosta voi siirtyä yhdellä painalluksella muille osastoille, kuten luontojuttuihin, mielipiteisiin tai pääkirjoituksiin.

– Tärkeimmistä uutisista lähetetään lisäksi push-viesti, jolloin käyttäjä saa ilmoituksen uutisesta puhelimen näytölle, Uitto sanoo.

Push-viestejä ei lähetetä joka päivä. Tällä halutaan varmistaa, ettei uutisviestejä tule käyttäjän kännykkään liian paljon.

Uudenkaupungin Sanomien push-viestit uutisista saa myös älykelloon.

– Päävalikosta löytyvät linkit uutisosastoihin ja myös asiakaspalveluun, Uudenkaupungin Sanomien lukijamarkkinoinnin tuotepäällikkö Pirkko Pelander sanoo.

Digitilaajien kannattaa ladata uusi sovellus joko Google Play -kaupasta tai Applen App Storesta. Keskeinen uudistus on, että sovellus tuo lisää selkeyttä ja helppokäyttöisyyttä mobiilikäyttöön. Kaikki löytyy yhden napin takaa samaan tapaan kuin jo monella muullakin uutismedialla.

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi. Tilaajan täytyy kirjautua sisään kerran, ja sovellus on jatkossa käyttövalmis. Kirjautumiseen tarvitsee käyttäjätunnuksen ja salasanan. Ne ovat samat kuin nykyiset digilehtitunnukset.

– Jos tilaukseen ei vielä sisälly digipalveluja, niin nyt on oikea hetki ottaa paperin rinnalle digitilaus, Pelander vinkkaa.

Jos salasana on unohtunut, uuden voi pyytää sähköpostiinsa, kun sovellukseen kirjautuu. Jos käyttäjätunnuskin on unohtunut, on syytä soittaa Uudenkaupungin Sanomien tilaajapalveluun, joka auttaa kirjautumisessa.

Jo tutuksi tullut uudenkaupunginsanomat.fi -nettisivusto jää edelleen käyttöön. Ei-tilaajat voivat ostaa vaikkapa vain yhden näköislehden lukuoikeuden Lehtiluukun kautta.