Uudessa kirjassa Immu ystävineen seikkailee Uudessakaupungissa

0
Kirjailija Marju Brunila kertoi Saarniston koulun 3. luokkalaisille lastenkirjailijan työstä.

Tänä syksynä ilmestyneessä lastenkirjassa ”Immu ja Kylmä kyyti” seikkaillaan Uudessakaupungissa. Kirjassa Immu ja muut salaseura Klaanin jäsenet majoittuvat Uuteenkaupunkiin, Lotan Geta mummin luo. Kaupunkia koettelee rikosaalto, jota Klaani alkaa tutkia. Luvassa on jännitystä, nopeita juonenkäänteitä ja myös kummituksia. Mukana seikkailussa ovat Klaanilaiset eli Immu, Lotta, Niko ja Lukas sekä Ritva-koira ja puhuva Figaro-kissa.

”Immu ja Kylmä kyyti” on neljäs suositussa lastenkirjasarjassa ilmestynyt teos. Koska kirjan tapahtumat sijoittuvat pääosin Uuteenkaupunkiin, oli luonnollista, että kirjailija Marjut Brunila halusi itse tulla esittelemään teostaan uusikaupunkilaislapsille.. Kirjailijavierailua ei ollut mahdollista järjestää kirjastossa sen remontin takia, mutta kiinnostunutta kuulijakuntaa löytyi Saarniston koulusta. Koulun 3. luokkien oppilaat ovat tänä syksynä tutustuneet aiemmin ilmestyneisiin Immu -kirjoihin, joten aihepiiri oli heille tuttu.

– Kirjoitan mielelläni vauhdikkaita tarinoita, joissa juoni etenee ja yllättävän tilanteet seuraavat toisiaan. Toivon, että näin kirjoistani innostuvat myös ne lapset, jotka eivät jaksa keskittyä pitkiin ja hitaasti eteneviin tarinoihin, kertoi Marjut Brunila.

Kaikille Brunilan Immu-kirjoille on yhteistä se että ne tapahtuvat oikeissa ympäristöissä.

– Äitini on asunut Kalannissa, joten sitä kautta Uusikaupunki oli minulle entuudestaan tuttu. Hyvä ystäväni asuu nykyään myös Kalannissa ja hän vei minut pyynnöstäni turistiretkelle kaupunkiin. Monet tällä reissulla näkemäni paikat esiintyvät nyt uudessa kirjassani, selvitti Littoisissa asuva Brunila.

Kirjassa vieraillaan niin uusikaupunkilaisessa vanhojen tavaroiden liikkeessä, Myllymäellä, keskustan kirpputorilla kuin Santtion uimarannalla. Myös Hiunpuhdin hylyillä on kirjassa merkittävä rooli.

Saarniston koulun 3. luokkalaisia kiinnosti kuulla muun muassa kuinka kauan yhden kirjan kirjoittaminen kestää, mikä oli kirjailijan lempiaine koulussa ja mikä on hänen oma suosikkinsa Immu -kirjoista.

Viimeiseen kysymykseen Marjut Brunila vastasi ensimmäisen Immu -kirjan ”Immu ja Torninvartijat” olevan hänen suosikkinsa. Vuonna 2019 Brunila palkittiin kyseisestä kirjasta valtakunnallisella lastenkirjallisuuspalkinnolla.

Alakoululaisille suunnatuissa Immu-kirjoissa käsitellään myös lapsille tärkeitä teemoja kuten kiusaamista, yksinäisyyttä ja ystävyyden voimaa.