Uusi kirppistapahtuma sai hyvän vastaanoton

0

Uudessakaupungissa piti olla viime viikonloppuna suosittu Vanhat talot -tapahtuma. Kuten useat tapahtumat, tämäkin siirrettiin vuodella eteenpäin koronan vuoksi. Kun odotettu tapahtuma jäi pitämättä, yhdistys tempaisi ja järjesti täysin uuden Kätköistä kiertoon -kirppistapahtuman, joka voitiin pitää ulkona.

Kirppiksiä oli eri puolilla kaupunkia, myyntipisteitä yhteensä lähes parikymmentä. Suurin osa kirppiksistä sijoittui niihin tuttuihin osoitteisiin, jotka ovat olleet mukana myös Vanhat talot -tapahtumassa. Oli mukana muutama uusikin osoite, osallistujia oli myös Kalannissa ja Lokalahdella. Lisäksi torille oli varattu tilaa kirppismyyjille, jotka eivät halunneet kutsua ihmisiä omaan pihaan tai joilla ei ole omaa pihaa.

Syyskuun sunnuntain sää suosi tapahtumaa ja ihmisiä olikin liikkeellä mukavasti. Myös kauppa kävi kiitettävästi. Sosiaalisessa mediassa käytiinkin tapahtuman jälkeen keskustelua, kannattaisiko tapahtuma järjestää uudestaan ja kaikissa kommenteissa todettiin, että ehdottomasti kannattaa. Joku ehdotti, että Uudessakaupungissa pidettäisiin kirppistapahtuma jopa kerran kuukaudessa. Tällaiset tapahtumat ovat monesta syystä mukavia: tavarat saadaan kiertoon, kaupunki tulee tutummaksi, kun ihmiset kiertelevät myyntipisteitä ja tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa. Kirppispöydän voi sijoittaa torille, kerrostalon pihalle, autotallin oven eteen tai vaikka Kaupunginlahden rannalle. Jos tapahtuma järjestettäisiin säännöllisesti, kirppispisteitä alkaisi varmasti kertyä lisää. Kirppistapahtumaan voisivat osallistua myös paikalliset putiikit ja liikkeet myymällä varastoa pois. Vähitellen väkeä saattaisi virrata ostoksille myös kauempaa, sillä esimerkiksi Rompeloimaa houkuttelee kävijöitä oman kunnan ulkopuolelta. Taisi Uudenkaupungin kirppistapahtumassakin käydä jo nyt myös mökkiläisiä.

Uusikaupunki on juuri sopivan kokoinen kaupunki tämäntyyppisille yhteisöllisille tapahtumille. Keskustassa voi liikkua kävellen pisteestä toisen ja pyörällä pääsee kauemmaksikin. On hienoa, että kaupungissa on idearikkaita ihmisiä, jotka tarttuvat myös toimeen.

Teija Uitto