Viime kevään ylioppilaista 20 jatkoi korkeakouluihin

0
Osa Uudenkaupungin lukion viime kevään ylioppilaista jatkoi opintojaan esimerkiksi Turun yliopistossa.

Uudenkaupungin lukiosta valmistui viime keväänä 45 ylioppilasta. Kaupunki tiedusteli syyskuun alussa heiltä sen hetkisestä opintotilanteestaan. Tutkintoon johtavan opiskelupaikan oli saanut 20 oppilasta.

Heistä 12 oli yliopistossa, 7 ammattikorkeakoulussa ja 1 ammatillisessa perustutkinnossa. Muun koulutuksen eli esimerkiksi kansanopiston tai valmennuskurssin ilmoitti kaksi oppilasta. Ylioppilaista 17 ilmoitti olevansa töissä, 2 kotona ja 4 armeijassa.

Yliopiston humanistisia tieteitä opiskeli 2, kasvatusalaa 2, luonnontieteitä 1, lääketieteellisessä 2, oikeustieteellisessä 2, sosiaalitieteissä 1. Tekniikkaa, teollisuutta ja rakentamista opiskeli 1, samoin tietojenkäsittelytieteitä. Suurin osa yliopistoon sijoittuneista on Turun yliopistossa ja pieni osa Tampereen yliopistossa.

Ammattikorkeakoulussa neljä ylioppilasta Uudestakaupungista oli valinnut alakseen kaupan ja hallinnon, 1 tekniikan ja 2 terveyden ja hyvinvoinnin. Ammatillisen toisen asteen koulutuksessa oli 1 humanistisissa ja taidealoissa.

Ammattikorkeakouluissa yhtä moni oli Turun ammattikorkeakoulussa ja Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Muutama oli myös Seinäjoen ammattikorkeakoulussa.

Keskiviikkona kokoontunut Uudenkaupungin opetus- ja kasvatuslautakunta sai kevään 2021 ylioppilaiden jatko-opintoihin sijoittumisen tiedokseen.