VSV-Energia investoi savukaasupesuriin

0

VSV-Energia Oy investoi savukaasupesuriin, joka ottaa lämpöä talteen Uudenkaupungin biopolttoaineita polttavan laitoksen savukaasuista ja siirtää lämmön kaukolämpöverkkoon. Savukaasupesurihankkeen kokonaiskustannusarvio on lähes kolme miljoonaa euroa.
VSV-Energia Oy ja Condens Heat Recovery Oy allekirjoittivat toimitussopimuksen savukaasupesurista syyskuussa. Tavoitteena on käynnistää laitos ensi vuoden syksyllä.
– Nykyisin laitoksen hakkeen poltosta muodostuvat savukaasut poistuvat piipusta 130 celsiusasteen lämpötilassa. Uuden savukaasupesuri-investoinnin jälkeen lämpötila on alle 40 astetta, liiketoimintajohtaja Mika Salo toteaa.
Savukaasupesurihankkeen tavoitteena on varmistaa Uudenkaupungin kaukolämmön edullinen hinta myös tulevaisuudessa, parantaa lämmön tuotannon hyötysuhdetta merkittävästi ja samalla vähentää hiilidioksidipäästöjä entisestään.
Laskujen mukaan talteenotetuista savukaasuista riittää lämpöä 800 omakotitalon lämmittämiseen. Investointi vie lämmön hankinnan entistä lähemmäs 100 %:n uusiutuvuuden tavoitetta.