Walk in -koronarokotuspäivät jatkuvat U-sotessa

0
Kaupunki valmistautuu rokottamaan myös Ukrainasta tulevia.

Uudenkaupungin Rokottamossa (Välskärintie 2A) järjestetään walk in -rokotuspäivä seuraavaksi maanantaina 6.9. Vehmaan terveysasemalla walk in -rokotuspäivä perjantaina 10.9. Päivään ei tarvitse varata aikaa etukäteen, vaan ilmoittautuminen tehdään saapumisen yhteydessä Kela-kortilla tai muulla henkilötodistuksella.
Rokotustilaisuudessa tulee käyttää kasvomaskia ja huomioida turvavälit.

Ugin rokotuspäivässä annetaan 120 annosta Comirnatya ja 110 annosta Modernaa. Vehmaalla on jaossa 70 annosta Comirnatya. Walk in -rokotuspäivään voi osallistua, jos halua aikaistaa tehosterokotuksensa ajankohtaa, mutta ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa. Varmistathan, että kyseisenä päivänä on jaossa sitä rokotevalmistetta, mitä sait myös ensimmäisessä annoksessa.

Tällä hetkellä U-soten alueella 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on Uudessakaupungissa 32,5. U-soten alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana yhteensä 415 koronavirustartuntaa. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 280, Vehmaalla 43, Taivassalossa 38, Kustavissa 22 ja Pyhärannassa 32.