Yrityskummille tulee päivystysaika

0
Joukko Uudenkaupungin ja Paraisten kaupungin johtohenkilöitä, yrittäjäyhdistysten ja yrityskummitoimintaa edustajia tapasivat toisiaan viime viikolla Uudessakaupungissa.

Yrityskummi Esa Nieminen aloittaa vielä tämän kuun aikana päivystykset Uudenkaupungin co-working-tilassa. Päivystysaikana kuka tahansa yrittäjä voi tulla Niemisen kanssa juttelemaan yrittäjyyteen ja yrittäjän arkeen liittyvistä asioista.

– Tapaamaan voi tulla vaikka ei olisi mitään akuuttia ongelmaa. Yrittäjän arki on usein hyvin yksinäistä puurtamista ja joskus on hyvä päästä ihan vain juttelemaan jonkun kanssa, jolle yrittäjyys ja siihen liittyvät asiat ovat tuttuja. Ja jos on olemassa huolia tai ongelmia, niin niistä on hyvä puhua ajoissa, ennen kuin ne kasvavat liian suuria, totesi yrityskummi Esa Nieminen.

Yrityskummi auttaa myös aloittelevia yrityksiä.

– Usein käydään läpi ihan niitä yrittämisen perusasioita; miten tavoittaa potentiaalisia asiakkaita tai miten omat palvelut tuotteistetaan järkevästi, selvitti Nieminen.

Niemisellä on tällä hetkellä viisi ”kummitettavaa” yritystä, kaikki keskenään hyvin erilaisia.

– Minulle yrityskummina toimiminen antaa todella paljon. Sitä pysyy ajan tasalla yritysmaailman tapahtumista ja oppii itsekin matkan varrella aina jotain uutta, kertoi kuutisen vuotta kummina toiminut Nieminen.

Uudessakaupungissa on yrityskummeja tällä hetkellä kaksi, mutta koko Varsinais-Suomen alueelta heitä löytyy noin 80.

– Näin suuresta joukosta löytyy osaamista joka lähtöön. Yrityskummitoimintahan ei ole mitenkään yhteen kuntaan sidottu, vaan se omalle yritykselle sopiva kummi voi löytyä vaikka naapurikunnasta, muistutti puolestaan Varsinais-Suomen Yrityskummit ry:n puheenjohtaja Jussi Peltonen .

Kaupunkien ja pienyrittäjien yhteistyöstä ja yrityskummien roolista yhteistyön kehittämisessä puhuttiin viime viikolla myös Uudenkaupungin kaupungin ja Paraisten kaupungin johdon, paikallisten yrittäjäyhdistysten vetäjien ja yrityskummien tavatessa toisiaan.

Uudessakaupungissa järjestetyssä tilaisuudessa oli positiivinen ja innostunut henki. Paraislaiset vieraat olivat myös erittäin kiinnostuneita Uudenkaupungin co-working-tilasta.

Yrityskummi Esa Niemisen päivystysaika co-working-tilassa tulee olemaan keskiviikkoisin klo 10–12.