Ysiluokkalaiset sijoittuivat hyvin jatko-opintoihin – Suosituin jatko-opiskelupaikka oli Ugin lukio

0
Uudenkaupungin lukion uudet oppilaat eivät käy kouluaan vielä tutussa ruskeassa rakennuksessa, vaan he ovat siirtyneet väistötiloihin Novidaan.

Uudenkaupungin lukio oli kaupungin yhtenäiskoulun, Hakametsän, Kalannin ja Saarniston koulujen viime keväänä valmistuneiden yhdeksäsluokkalaisten suosikkipaikka jatko-opinnoissa. Tiedot on kerätty lukuvuoden 2020–2021 9. luokkien oppilaista.

Uudenkaupungin lukioon jatkoi 51 yhtenäiskoulun ja 18 Kalannin koulun ysiluokkalaista. Myös Turussa sijaitseviin Turun Suomalaisen yhteiskoulun lukioon, Turun klassilliseen lukioon ja Kerttulin lukioon jatkoi oppilaita. Yksi oppilas jatkoi Uudestakaupungista opiskelujaan Rauman lyseon lukiossa.

Uudenkaupungin yhtenäiskoulun viime keväänä valmistuneista ysiluokkalaisista 37 meni Novidaan ja Kalannin koulun ysiluokkalaisista 16. Laitilan Winnovaan jatkoi kuusi oppilasta. Yksittäisiä entisiä ysiluokkalaisia meni myös Raision Rasekoon, Turun ammatti-instituuttiin, Valman Uudenkaupungin ja Turun opetukseen, Suomen urheiluopistoon ja Turun kristillisen opiston kymppiluokkaan. Yksi ei vastaanottanut opiskelupaikkaa ja yksi lähti college-opintoihin Kanadaan. Ammattiopisto Spesiaan meni neljä oppilasta Uudestakaupungista.

Keskiviikkona kokoontunut Uudenkaupungin opetus- ja kasvatuslautakunta sai 9. luokkien oppilaiden jatko-opintoon sijoittumista esittävän taulukon tiedokseen.