B-tyttöjen mestaruuden voittaneella Ilona Hakoniemellä riittää tavoitteita

0
Mestaruus maistuu hyvältä!

Vehmaalta kotoisin oleva, Uudessakaupungissa lukiota käyvä pesäpallolukkari Ilona Hakoniemi voi tituleerata itseään nyt myös Suomen mestariksi. Kirkkaimpia mitaleita juhlittiin Rauman Feran B-tyttöjen riveissä, kun finaaleissa kaatui Jyväskylän Kirittäret

Pesäpallo-oppinsa Laitilan Jyskeessä saanut Hakoniemi lähti vuosi sitten urallaan eteenpäin hakemaan Superpesiskokemusta Rauman Ferasta. Jo edeltävänä kautena hän edusti molempia seuroja.

Hakoniemi pelasi päättyneellä kaudella niin Feran naisten Superpesis-joukkueessa kuin seuran voitokkaissa B-tytöissäkin.

Keskiviikkona 22.9. saavutettu Feran B-tyttöjen mestaruus oli seuralle jo kahdeksas. Miltä mestaruus maistui?

– Tosi hienolta tuntuu! Ei tätä voi oikein vieläkään uskoa, Ilona Hakoniemi vastaa kultaista mitalia hypistellen.

Voittoa juhlittiin pitkän kaavan mukaan.

– Heti kentällä tietenkin pelin jälkeen riemuittiin, sitten menimme koko joukkueen voimin läheiselle Otanlahden uimarannalle pulahtamaan veteen. Sitten lähdimme syömään. Koko joukkue meni myös jatkoille Jasmin Andreasenin kotiin, kertailee Hakomäki hymyssä suin.

Ottelunjälkeisenä torstaina joukkue palasi kopille lauleskelemaan ja samoin perjantainakin, kunnes siirryttiin Helmirantaan jatkamaan juhlintaa.

– Ei sitä nyt ihan joka päivä Suomen mestaruutta voiteta, perustelee Hakoniemi.

Ilona Hakoniemi kertoi sosiaalisessa mediassa, että yksi syy Feraan tulemiseen oli se, että siellä olisi mahdollisuus voittaa mestaruus.

Näin kävikin heti B-tytöissä.

– Meillä oli paljon hienoja yksilöitä, joista kasvoi joukkue. Halusimme vain yksinkertaisesti voittaa enemmän kuin Jyväskylä, näkee Hakoniemi.

Feran naiset, joiden lukkarina Hakoniemi myös pelasi, kompastuivat kuitenkin pudotuspeleissä Kirittäriin.

– Pelasimme varmaan odotusten mukaan. Joukkue oli nuori ja kausi oli vaihteleva. Oli paljon hyviä, mutta myös paljon huonoja hetkiä.

Ensi kaudella Ilona Hakoniemi pelaa edelleen Rauman Feran väreissä.

– Nyt hetki varmasti lepäillään ja aloitetaan sitten treenaamaan kovaa ensi kautta varten.

Hakoniemi kertoo seuranneensa paljon myös kasvattajaseuransa otteita.

– Isähän on Jyskeessä mukana valmennuksessa ja siellä on paljon kavereita.

Vanhoja pelikavereita kävi myös kannustamassa Ilonaa Feran peleissä. Samoin katsomoon löysivät koulutoverit ja kuulemma jopa koulun rehtori.

– Tuli paljon kannustusta ja tsemppiä, Ilona Hakoniemi kiittelee.

Yksi tavoite, eli pesäpallon Suomen mestaruus on nyt saavutettu. Mitä seuraavaksi?

– Pelataan ensi kaudella vielä paremmin. Ja kyllä minä naisissakin haluaisin voittaa mestaruuden. Haluaisin olla joskus myös vuoden naislukkari, naulaa Hakoniemi tavoitteensa.

Ari Anteroinen