Eero Siivonen toimittajaksi Uudenkaupungin Sanomiin

0
Eero Siivonen

Uudenkaupungin Sanomissa kesätoimittajana työskennellyt Eero Siivonen , 24, on aloittanut lehtemme vakinaisena toimittajana lokakuun alusta. Siivonen on opiskellut journalismia Paasikivi-Opistossa ja toiminut Korihaitten tiedottajana syksystä 2020 alkaen.

Siivonen tekee Uudenkaupungin Sanomissa kolmepäiväistä työviikkoa, sillä hän jatkaa edelleen myös Korihaitten tiedottajana. Siivosen vahvuus toimittajana on urheilu-uutisoinnissa, mutta kesä osoitti, että nuorella miehellä on myös hyvä uutisnenä ja hän kirjoittaa kiinnostavia henkilöjuttuja.

Uudenkaupungin Sanomiin Siivonen tuo some-osaamista ja näkökulmaa siihen, miten media tavoittaa myös nuoremmat lukijat.

– Olen seurannut paljon mediaa pienestä pitäen ja vanhempana olen ollut aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Somessa olen seurannut erityisesti tiettyjä toimittajia.

Kesä Uudenkaupungin Sanomissa oli varsinainen käänne alalle, kun hän pääsi näkemään, mitä toimittajan työ oikeasti on ja tapaamaan työn kautta hyvin erilaisia ihmisiä.

Siivonen uskoo, että paikallislehdellä on tärkeä rooli mediakentässä tulevaisuudessakin.

– Paikalliset aiheet kiinnostavat lukijoita, siksi itsekin olen lukenut Uudenkaupungin Sanomia.

– Perinteinen paperilehti tavoittaa vielä suurimman osan lukijoista, sillä pienessä kaupungissa ihmiset haluavat lukea vielä enimmäkseen paperilehteä tai diginäköislehteä.

Siivonen haluaa tuoda lehteen omaa koristietämystään, mutta tehdä myös juttuja kiinnostavista nuorista ja nuorista aikuisista Uudestakaupungista.

– Juttuvinkkejä saa mielellään antaa.

Koripallo on iso osa Siivosen elämää. Seuran tiedottajan roolin lisäksi hän toimii juniorivalmentajana.

– Lisäksi harrastan kuntosuunnistusta silloin tällöin.

Siivonen on syntyperäinen uusikaupunkilainen. Perhe on hänelle tärkeä ja myös vanhemmat asuvat täällä. Pikkuveli muutti tänä syksynä Turkuun opiskelemaan.