Hauskanpito on tärkeintä – Nuoret opettelivat padelin saloja

0
Emil Haijaselle tennis on tutumpi peli, mutta pallo sai kyytiä padel-mailallakin. Taustalla nuoriso-ohjaaja Erika Raitanen tarkkailee Emilin ja Elias Uusitalon lyöntejä.

Välillä hieman karkasi niin sanotusti lapasesta, mutta pääasiassa Valtteri Oikari , Elias Uusitalo , Emil Haijanen ja Valtteri Heino malttoivat kuunnella ohjeita. Casper Santanen ja nuoriso-ohjaaja Erika Raitanen opastivat nelikkoa padelin saloihin torstaina.

– Alku oli vähän vaikeaa, Emil totesi.

Kaikki olivat kuitenkin sitä mieltä, että padelin pelaaminen on hauskaa.

Yläkoululaiset ja myöhemmin hieman vanhemmat nuoret pääsivät tutustumaan syyslomallaan padelin saloihin Uudenkaupungin Urheilukeskuksen uudella padel-kentällä.

Kesällä Crusell-puistoon padel-kentät avannut porukka on myös sisäkentän taustalla. Mikael Herbert kertoi, että uusi kenttä on otettu hyvin vastaan.

– Arkisin on jo vaikea saada varauksia, mutta viikonloppuisin on vielä hyvin tilaa, jos ei ole vakiovuoroja, Herbert totesi.

Herbertin mukaan vuoroja ovat varanneet hyvin paljon samat pelaajat kuin kesälläkin, mutta uusiakin lajista innostuneita on näkynyt.

Urheilukeskuksen kenttä on hiljalleen saatu priimakuntoon.

– On hyvä alusta. Oli alussa vähän ongelmia, mutta ne on saatu kuntoon. Joskus pallo pomppi, joskus ei pomppinut, Herbert kuvaili.

Uudessakaupungissa on nyt kaksi ulko- ja yksi sisäkenttää padelille. Herbert ei sulje pois sitä, että tulevaisuudessa kenttiä voisi olla vielä enemmän.

Kaupunkiin ollaan Herbertin mukaan käynnistämässä myös seuratoimintaa padelin ympärille. Silloin kilpailuja on helpompi järjestää ja saada jäseniä mukaan.

Talvikaudelle on suunniteltu jo sarjatoimintaa, jossa pelaajat pitäisivät itse kirjaa otteluistaan, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. Pikkuturnauksia järjestetään ihan varmasti.

Syyslomaviikolla nuoret pääsivät tutustumaan lajiin ja moni näytti innostuvan kokeilusta. Herbert kertoi, että kesälläkin nuoria kävi jonkun verran pelaamassa.

– Toivotaan, että uusia innostuu mukaan, Herbert toivoi.

Lajia uusille harrastajille Uudessakaupungissa opettava Casper Santanen näki tunnin aikana nuorten pelissä kehitystä.

– Hauskaa näyttää olevan. Se on pääasia, Santanen naurahti.

Santanen muistuttaa, että padel on helpompi peli oppia kuin esimerkiksi tennis ja koska padelia pelataan aina nelinpelinä, on se myös yhteisöllisempää.