Jääkiekkolija Eetu Koski laittoi luistimet naulaan

0
Eetu Koski saa jatkossa keskittyä jääkiekon sijasta asuntojen välitykseen ja kalastamiseen.

29-vuotias Jää-Kotkien kasvatti Eetu Koski on nyt entinen jääkiekkoilija, sillä kesän pohdintojen jälkeen uusikaupunkilainen päätti laittaa uralle stopin.

– Olen muutaman vuoden jo miettinyt, mitä alkaisin isona tekemään. Kesällä tilanne oli vielä sellainen fifty-fifty, kun ulkomailta tuli pari tarjousta. En kuitenkaan tarttunut niihin, kertoo Koski.

Kun vaimo sai Helsingistä töitä ohjelmatoimistosta, päätös luistinten naulaan laittamisesta selkeytyi.

– En halunnut enää yksin lähteä Eurooppaan ja toisaalta kotoisesta Liigasta ei paikkoja ollut tarjolla. Mestis taas ei ole oikea paikka ikäiselleni pelaajalle, jatkaa Koski.

Niinpä Kosken pariskunta asettui aloilleen pääkaupunkiimme. Eetu Koski aloitti myyntineuvottelijan työt ja tavoitteena on aikanaan suorittaa LKV-tutkinto.

– Minulla on nyt halu tehdä kiinteistövälittäjän töitä.

UJK:n kasvatti Eetu Koski edusti kotimaan Liigassa Rauman Lukkoa ja Lappeenrannan SaiPaa. A-nuorissa yllä on ollut joko Lukon tai Helsingin Jokereiden paita. Mestis-kokemusta kertyi Kiekko-Vantaassa, Lempäälän Kiekossa, TUTO Hockeyssä, Keuruun Pallossa ja Mikkelin Jukureissa, jossa mies pääsi juhlimaan Mestiksen voittoa.

Liigassa Koski voitti Lukon kanssa pronssia kaudella 2013–2014.

– Uran suurin pettymys taisi puolestaan olla Lukon välierätappio Tapparalle, vaikka johdimme ottelusarjaa jo voitoin 3–1.

Tuliko viime kaudella seurattua Lukon matkaa mestaruuteen?

– Kyllä tuli. Lukko on edelleen tärkeä seura minulle.

Uransa kolme viimeisintä kautta Eetu Koski pelasi ulkomailla. Ensin oltiin Puolassa joukkueessa Podhale Nowy Targ. Seuraavaksi suuntana oli Unkari ja Erste Ligassa pelannut HK Budapest ja viimeiseksi kaudeksi jäi ranskalaisessa Remparts de Toursissa pelatut 12 ottelua.

– Ranskassa oli mukavaa, mutta verkkainen pelitahti, eli yksi ottelu viikossa, ei oikein sopinut minulle, Koski kuvailee.

Puolassa Kosken edustama joukkue pääsi välieriin.

– Sieltä jäi oikein hyvät muistot, vaikka loppukaudesta paukahtikin olkapää. Unkarissa taas koko touhu oli aika sähläystä.

Kosket käyvät silloin tällöin Uudessakaupungissa ja kesällä ollaan siellä enemmänkin, kun molempien perheiden mökit löytyvät sieltä.

– Kalaa tulee hyvin, Koski tokaisee.

Koski uskoo, että luistimet pysyvät nyt naulassa. Mies ei ole niitä viime kauden jälkeen jalkaansa laittanut edes höntsäilymielessä.

– Nyt on aika aloittaa uudet kuviot.

Ari Anteroinen