Jälleennäkemisen iloa

0
Sakunkulman työntekijä Pirjo Rakkolainen vetää suosittua tuolijumppaa Sakunkulmassa neljästi viikossa.

Eläkeläisten yhteinen kohtauspaikka, Sakunkulman päiväkeskus avasi ovensa viime maanantaina 1,5 vuoden tauon jälkeen.

Koronaepidemian kiihtyessä Sakunkulman ovet oli suljettava 16. maaliskuuta vuonna 2020. Sulkupäätös tuli nopealla aikataululla. Tämän jälkeen päiväkeskuksen kuntosali avattiin keväällä 2021, mutta muuten Sakunkulmassa on viettänyt hiljaiseloa.

– Maanantaina oli oikeastaan samanlainen olo kuin 29 vuotta sitten, kun Sakunkulman päiväkeskuksen toiminta alkoi ja odotimme miten ihmiset löytävät tänne perille vai löytävätkö lainkaan. Silloinkin me kaksi täällä odotimme innostuneina ja jännittyneinä, muistelivat päiväkeskusen työntekijät Sirkka-Liisa Kunnasmaa ja Pirjo Rakkolainen.

Kunnasmaan ja Rakkolaisen jännitys oli turhaa, sillä tieto Sakunkulman ovien avautumisesta ja päivätoiminnan uudelleenkäynnistymisestä oli kiirinyt kaupungilla. Niinpä jo keskiviikon yhteisessä tuolijumpparyhmässä oli jumppaajia toistakymmentä.

Kaikki iloitsivat siitä että vihdoin päästään taas yhdessä harrastamaan ja näkemään tuttuja. Eläkepäiviin tulee jälleen uutta vaihtelua.

– Kuntopolun ravaaminen alkoi jo todella kyllästyttää, ryhmässä hymyiltiin.

– Tuli niin lämmin olo, kun pitkästä aikaa saimme taas tavata vanhoja asiakkaitamme ja tutustua myös uusiin, tiivisti Sirkka-Liisa Kunnasmaa alkuviikon tunnelmia.

Päiväkeskuksen pitkäaikainen päiväkeskusohjaaja, viitisen vuotta sitten eläköitynyt Pirjo Rakkolainen on tehnyt paluun päiväkeskuksen työntekijäksi. Hänen pestinsä kestää vuoden loppuun saakka.

– Hyvä että saimme Pirjon takaisin remmiin, näin meillä on riittävästi henkilökuntaa päivittäisten toimintojen pyörittämiseen, kun päiväkeskusohjaaja Sari Mykrä on siirrettynä toisiin tehtäviin vuoden loppuun asti, kiitteli Kunnasmaa.

Sakunkulmassa on ohjattua toimintaa jokaisena arkipäivänä. Tuolijumppaa on tiistaista perjantaihin ja keskiviikkoisin kokoontuu miesten oma tuolijumpparyhmä. Uusittu kuntosali avataan ensi viikolla ja ohjattua kuntosaliharjoittelua on luvassa maanantaisin. Tiistaipäivän ohjelmassa on muistikerho ja keskiviikkoisin pelataan perinteiseen tapaan bingoa. Torstaipäivänä visaillaan.

– Perjantaipäivän ohjelmaa ei vielä ole lyöty lukkoon, mutta ihan varmasti perjantaisinkin on tuolijumpan lisäksi jotain muutakin toimintaa, lupasi Pirjo Rakkolainen.

Eikä Sakunkulmassa ole osallistumispakkoa, vaan paikalle voi tulla vain tapaamaan muita ihmisiä.

– Sakunkulman päivätoiminta on kaikille maksutonta ja täysin vapaaehtoista. Ryhmissä saa jokainen käydä oman kiinnostuksen ja kunnon mukaan, eikä mihinkään tarvitse ilmoittautua etukäteen, muistutti Sirkka-Liisa Kunnasmaa.

Sakunkulman palveluihin kuuluu myös maksullinen aamupala ja maksullinen lounas.

– Vain silloin kun ollaan tulossa syömään vähän isommalla porukalla, niin olisi hyvä ilmoittaa meille etukäteen, toivoi Kunnasmaa.

Kaikille eläkeläisille tarkoitettu päiväkeskus on avoinna arkisin klo 8.00-14.30. Sakunkulma on myös ikäihmisten ohjaus- ja neuvontapaikka, eli ohjaajilta voi kysyä apua ja neuvoa erilaisiin arkisiin ongelmiin.