KaPa haluaa ponnistaa pitkälle 1. divisioonassa

0
KaPan naiset hiovat taitojaan 1. divisioonakauden kynnyksellä.

Kalannin Pallon naisten joukkue valmistautuu keskittyneesti keskiviikkoiltana Uusikaupunki Areenalla tulevaa naisten 1. divisioonakautta kohden. Joukkueen ensimmäiset koitokset ovat lauantaina, kun kotihallissa KaPa kohtaa kaksi tuttua joukkuetta.

Kentän laidalla harjoituksia ohjaa joukkueen valmentajista Sami Virtanen .

KaPan viime kausi päättyi maaliskuussa F-liigan karsintoihin. Siitä lähtien joukkue on alkanut pienin askelein valmistautua tulevaa kautta varten.

– Kesästä lähtien ollaan harjoiteltu ihan hyvin, vaikka pelaajamäärät ovat vaihdelleet. Pelasimme harjoitusottelun USB:n P15-joukkuetta vastaan, mistä saimme hyvää oppia, Virtanen kertoo ja samalla kiittää USB:tä hyvästä yhteistyöstä.

Intoa pelikentille KaPalla varmasti on, sillä viime kausi oli hyvin rikkonainen. Syksyllä 2020 yhden turnauksen jälkeen pelit pistettiin poikki. Seuraavat pelit olivatkin sitten heti keväällä F-liigan karsintojen muodossa.

– Kahdeksan ottelua yhteensä pelasimme viime kaudella, Virtanen naurahtaa.

Ensi kauden pelaajarunko pysyy pitkälti samana mitä viime kaudella. Muutamia uusia pelaajia on liittynyt Virtasen mukaan joukkueeseen kesän aikana.

– Meillä on taitava joukkue, joka kehittyy koko ajan. Olemme olleet yhdessä pitkään, joten uskon sen olevan meidän vahvuus. Päävalmentaja Lari Lahti on tuonut uusia juttuja pelaajien mieliin ja vähän uutta pelityyliäkin olemme ajaneet sisään.

Naisten 1. divisioona pelataan kahdessa kymmenen ja yhdessä yhdeksän joukkueen lohkossa, kaksinkertaisena turnausmuotoisena sarjana.

Lohkojen 1.–2. sijoittuneet etenevät 1. divisioonan loppusarjaan, josta kaksi parasta etenee F-liigan karsintoihin.

KaPa pelaa B-lohkossa, jossa on joukkueita Tampereelta, Turusta, Kirkkonummelta, Lohjalta, Raumalta ja Huittisista.

– Osa joukkueista on tuttuja, mutta osa ei. Luulen, että tulee tasainen sarja. Tampereen alueen joukkueet ovat kovia, missä pelaa liigakokemuksen omaavia pelaajia, Virtanen pohtii.

Kysyttäessä joukkueen tavoitteesta Virtasella on oma mielipide, mikä sen kuuluisi olla.

– Mahdollisimman pitkälle yritämme päästä ja uskon, että meillä on mahdollisuudet mihin vaan. Nälkä kasvaa syödessä.

Lauantaina KaPa aloittaa divisioonan pelit kotiturnauksella Uusikaupunki Areenalla. Vastaan asettuu kello 10 alkavassa ottelussa SalBa Raumalta ja kello 14.30 FBC Loisto Original Turusta. Molemmat joukkueet ovat vanhoja tuttuja, joten odotettavissa on kiivasta kamppailua.

– Loiston kanssa on aina ollut vaikeaa. En tiedä, mikä siinä on, mutta kakkosdivarikausina pelasimme tasaisia pelejä, mutta myös hävisimme reilusti. Kurinalainen ja taktisesti fiksu joukkue.

– SalBan kanssa on sitten aina Suomi–Ruotsi-ottelun henkistä tunnelmaa, joten hienoja pelejä saamme pelata lauantaina, Virtanen ennakoi.