Kaupunki ja SRV tekivät jatkosopimuksen Wintteristä

0
Näkymä tulevan sivistys- ja hyvinvointikeskus sihyn taito- ja taideaineiden aulasta

Uudenkaupungin kaupunki ja SRV ovat jatkaneet sivistys- ja hyvinvointikeskus Wintterin valmistelevien töiden sopimusta. Jatkosopimus on voimassa ensi vuoden tammikuun loppuun saakka.

Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamisen oli alun perin määrä päästä käyntiin alkuvuodesta 2021. Jatkosopimus tarvittiin, sillä hankkeesta tehdyt valitukset Turun hallinto-oikeuteen ja valituslupahakemukset korkeimpaan hallinto-oikeuteen ovat viivästyttäneet aloitusta. Uudenkaupungin kaupungin ja rakennusyhtiö SRV:n välinen valmistelevien töiden jatkosopimus allekirjoitettiin syyskuun lopussa.

– Jatkosopimus mahdollistaa hankkeen rakentamisen valmistelun ja jatkosuunnittelun. Suunnitteluvaiheen myötä olemme rakentamisen alkaessa entistä valmiimpia aloittamaan työt, Uudenkaupungin tekninen johtaja Jari Nikkari sanoo.

Turun hallinto-oikeus hylkäsi sivistys- ja hyvinvointikeskuksen asemakaavasta tehdyt valitukset maaliskuussa 2021. Hallinto-oikeuden päätös ei ole lainvoimainen ja siihen on haettu muutosta korkeimmasta hallinto-oikeudesta. KHO:n päätöstä valitusluvista odotetaan tämän syksyn aikana.

– Hankkeen viivästymisestä aiheutuneista kustannusvaikutuksista neuvotellaan tilanteen edetessä, ennen lopullisen sopimuksen allekirjoittamista, Nikkari kertoo.

Wintterin suunnittelutyö ja rakentamisen valmistelu on edennyt koko valitusprosessin ajan. Tavoitteena on, että sivistys- ja hyvinvointikeskus olisi valmis alkuvuonna 2025.