Kesä meni padel-kentillä ja frisbeegolfradalla hyvin

0
Crusell-puiston padel-kentillä pelattiin kesän aikana ensimmäiset ottelut.

Uudenkaupungin seudulle avattiin kesällä suosittujen liikuntamuotojen harrastuspaikkoja, kun yksityiset yrittäjät avasivat Kalantiin uuden frisbeegolfradan ja Uuteenkaupunkiin padel-kenttiä.

Green Disc Golfin yrittäjät Teemu Salomaa, Jussi Lahtinen ja Joonas Rantanen avasivat Kalantiin radan kesäkuun lopulla. Yrittäjistä Salomaan mukaan kaikki on mennyt ensimmäisenä kesänä hyvin.

– Kesä meni odotuksiin nähden hyvin. Kävijät löysivät radallemme hyvin, vaikka saimme radan auki vasta juhannusviikolle. Kausihan oli silloin jo melkein puolessa välissä, Salomaa muistuttaa.

Tähän mennessä radalla on käynyt noin 4 000 kävijää. Palaute on ollut positiivista, ja rata on saavuttanut loistavan maineen käyttäjien keskuudessa.

– Olemme pärjänneet hyvin muutamilla sivustoilla, joissa luokitellaan ratoja. Käyttäjät ovat palautteiden ja arvosteluiden pohjalta äänestäneet meidät viiden parhaimman radan joukkoon Suomessa, Salomaa hehkuttaa.

– Erityisesti palautetta on tullut siitä, että olemme nähneet vaivaa radan tekemisessä ja avasimme sen valmiina emmekä keskeneräisenä.

Ensimmäinen kesä on tuottanut haasteita lähinnä ajankäytölle, koska kaikki yrittäjät olivat välillä omissa töissään. Tästä syystä esimerkiksi isompia kilpailuja ei tänä vuonna järjestetty.

– Järjestimme syyskuun lopulla pienen avajaiskilpailun, jossa näimme, miten käytännössä kilpailujärjestykset toimivat meidän radalla, Salomaa kertoo.

– Ensi kesälle on suunnitteilla isompia kilpailua, jonne saisimme yhteisyökumppaneiden avulla hienoja palkintoja, ja sitä kautta kiinnostavuutta ympäri Suomea.

Syksyn eteneminen ja iltojen pimeneminen näkyy tällä hetkellä radan kävijämäärissä. Salomaa kertoo, että rata pyritään pitämään auki, mikäli se on järkevää luonnon ja säiden kannalta.

– Viikko viikolta edetään. Sään ja nurmikon kestävyyden ehdoilla mennään.

Uusien padel-kenttien yrittäjät Georg ”Joiju” Sura, Mikael Herbert ja Aleksi Vuola ovat Green Disc Golfin yrittäjien ohella myös tyytyväisiä kesään. Padel Uusikaupunki Oy:n yrittäjät avasivat kaksi kenttää Crusell-puistoon kesäkuussa.

– Kyllä se suhteellisen hyvä kesä oli. Parhaat vuorot olivat hyvin käytössä, mutta kaikki halukkaat pääsivät pelaamaan, kolmikosta Sura iloitsee.

Kenttien yhteyteen rakennettu terassi toimi hyvänä ajanviettopaikkana harrastajille ja ohikulkijoille.

Sura kertoo, että omia pieniä peliporukoita muodostui nopeasti kesän aikana jopa toisilleen tuntemattomista pelaajista.

– Tarkkoja kävijämääriä on vaikea sanoa, mutta meillä oli kesän aikana noin 150 yksittäistä pelaajaa pelaamassa.

Kolmikolla meni frisbeegolfyrittäjien tapaan ensimmäinen kesä opetellessa ja siviilikiireet estivät esimerkiksi isojen kilpailujen järjestämisen.

Varsinaisia kehityskohteita ei ole tiedossa, mutta kesäksi on suunnitteilla erilaisia viikkokilpailuja.

Tällä hetkellä Crusell-puiston kentät ovat auki sään salliessa. Sura myöntää, että ilmojen kylmetessä ulkokausi lähenee loppuaan.

– Kun pakkaset tulevat, alkaa olemaan ulkokausi paketissa. Kentät ovat vielä auki, mutta varmaan enää tämän kuun loppuun asti, Sura paljastaa.

Innokkaille padelisteille on avattu Uudenkaupungin Urheilukeskukseen kolmikon toimesta sisäkenttä, joka mahdollistaa lajin harrastamisen myös talviaikaan.

– Jos kausi loppuisi tähän ja vasta ensi kesänä alkaisi uusi kausi, niin tulisihan siinä aika pitkä tauko, Sura naurahtaa.

Yrittäjillä on suunnitelmia, jotta harrastustoiminta pysyisi käynnissä ympäri vuoden.

– Sarjatoimintaa on kyselty ja sisäkenttien avulla voimme järjestää sellaista ympäri vuoden. Haluamme tehdä niin miesten kuin naisten talvisarjan.

– Tavoitteena olisi, että saisimme myös erikseen kesä- ja talvisarjan, Sura päättää.