Kokemus jyräsi Kotkien vauhtilätkän yli

0
Tommi Touru laukoi UJK:n 4-3-johtomaalin PaRaa vastaan. Kuva: Mika Reinholm

Odotettua selkeästi paremmin kautensa aloittanut Jää-Kotkat joutui lauantaina kotiaskiin harvinaisen nuorella miehistöllä. Vastustaja Panelian Raikkaalla taas oli huomattavasti kokeneempi, tosin raskasjalkaisempi kokoonpano. Vaikkei kypärien alle kunnolla nähnyt, ikäero paistoi viimeiselle penkkiriville asti.

Paremman pelitempon omannut UJK olisi voinut kiekon siirtelyllä hyydyttää vastustajan, mutta siihen ei junnupitoisen ryhmän taidot riittäneet. Erinomaisesti Kotkat silti sinnitteli, mutta toisen erän lopulla johto-osuma 4–5:een tuli pahaan saumaan.

Konkariosasto sai haluamansa fiilikseen viimeiseen erään ja PaRa jyräsi lopulta 4–7-voittoon.

– Pelaajat eivät olleet pelkästään nuoria, vaan myös aika vähän miesten matseja pelanneita. Olosuhteisiin nähden ihan kohtuullisesti meni, mutta tiettyjä virheitä tehtiin liikaa, Kotkien valmentaja Juha Ropponen arvioi.

Huonoja syöttövalintoja, pientä hosumista, kiekon tunkemista takaisin ahtaaseen paikkaan ja siniviivan kunnioituksen puutetta. Nämä olivat Ropposen mainitsemia tiettyjä virheitä.

Petolintu sai loistostartin. Eevert Lastula aloitti maalinteon Antti Saaren passista. Erittäin liukkaasti liikkuva ja hyvin mailaa käsittelevä Joona Uusitalo tälläsi 2–0-osuman kahden miehen ylivoimalla. Esityön ahkeroivat Tommi Touru ja Niko Koski .

Vierasjoukkue sai mahdollisuuden karata 2–2-tilanteessa toisessa erässä, kun UJK:n puolustaja sai suihkukomennuksen myötä viiden minuutin jäähyn. PaRa kiskaisi nopeasti 2–3-maalin ja oli lähellä tehdä toisen ylivoimaosuman.

Lopulta joukkue otti itse turhan jäähyn ja pian tämän jälkeen Antti Saari lämäsi kilpipuolelta tasoituksen, syöttöpinna Uusitalolle ja Arttu Hustovaaralle . Runsas minuutti myöhemmin Koski ja Uusitalo petasivat paikan Tourulle, joka maltillisesti pisti pakin vipuun ja tälläsi rannekudilla pikkumustan ylänurkkaan.

Tämän jälkeen isäntien maalihanat tyrehtyivät. Laadukkaat maalipaikat olivat kortilla viimeisessä erässä. Johtavat kiekolliset pelaajat loistivat poissaolollaan ja tämä tuli viimeisessä periodissa näkyviin.

UJK on kolmen kierroksen jälkeen kolmantena seitsemän joukkueen III-divisioonan Turun alueen lohkossa. Perjantaina on vieraspelin vuoro. Kiekko-67 on hävinnyt kaikki pelit ja maaliero on pahasti miinuksella. Turkulaiset yrittävät nyt saada aurinkoa alkukauteensa Kotkien vieraillessa.

Juha Laine