Korihaiden kiri ei riittänyt pysäyttämään Palmia ja Pyrintöä

0
Manuel Barnesille sopii Pyrinnön paikkapuolustus, sillä laituri nakutti piste-ennätyksensä 26 pistettä.

Korihait esitti Tampereella Pyrinnön vieraana hurjan kolmosrallin, mutta se ei lopulta siivittänyt haiparvea voittoon asti. Paluun Pyrinnön paitaan tehnyt Topias Palmi oli jäätävässä iskussa, kun kotijoukkue voitti ottelun 96-90.

Vierasjoukkue saapui Pyynikin palloiluhallille virkeänä. Pyrinnön paikkapuolustuksen antamat heittopaikat käytettiin armotta ja Korihait hallitsi ensimmäistä neljännestä kahdeksalla pisteellä.

Toinen ja kolmas jakso olivat lopulta Korihaiden kannalta ratkaisevat. Palmi takoi palloa pussiin jatkuvalla tahdilla, eikä Korihailla ollut aseita pysäyttää Susijengi-peluria. Samalla, kun heitot kolistelivat rautoja ja hyökkäyksen liike pysähtyi, Pyrintö karkasi 20 pisteen johtoon.

Korihait ei kuitenkaan luovuttanut. Viimeisen kympin aikana Korihait sai puolustuksessa pysäytyksiä, ja Sebastian Lindbergin kolmoset sujahtivat korisukkaan.

Korihait kavensi eron parhaimmillaan kahteen pisteeseen kaksi minuuttia ennen loppua. Atte Pertulla oli mahdollisuus siirtää Korihait johtoon, mutta kolmonen pyörähti raudoista pihalle. Loppulukemat ratkaisi vapaaheittoviivalta 32 pistettä upottanut Palmi.

Tilastojen valossa ottelu oli todellinen ennätys-ottelu. Bojan Sarcevic rikkoi Korihaiden seuraennätyksen antamalla peräti 18 koriin johtanutta syöttöä. Edellinen ennätys oli 15 syöttöä. 18 syöttöä on myös koko SM-sarjan historian kolmanneksi kovin lukema.

Manuel Barnes (26 pistettä) ja Lindberg (17 pistettä) rikkoivat piste-ennätyksensä Korisliigassa.

Kolmen pisteen heittoja haiparvi heitti ilmoille hulppeat 47, joista upposi hyvällä prosentilla 18.

Korihait jatkaa sarjan hännillä. Seuraava ottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona Lapuan Kobria vastaan Uusikaupunki Areenalla.