Korihaiden ottelu oli yhtä jojoilua

0
Unique McLean upotti yhdeksän pistettä Korihaiden kohdatessa Lapuan Kobrat.

Lapuan Kobrat on jo vuosikausia kuulunut Korihaiden päävastustajiin Korisliigassa. Keskiviikkona uusikaupunkilaisten toiveet kauden avausvoitolle olivat korkealla, kun joukkueet kohtasivat Uusikaupunki Areenalla. Tulos ei kuitenkaan ollut toivotunlainen, sillä Korihait otti kauden viidennen tappionsa lukemin 83-95.

Deng Riakin kolmen pisteen heiton turvin Korihait siirtyi 3-0-johtoon, mutta se oli kotijoukkueen ainoa johtoasema ottelussa. Hetkeä myöhemmin sadannen Korisliiga-ottelunsa Korihaiden valmentajana toiminut Jarno Nikula turvautui aikalisään, kun tilanne oli 3-13.

Tämän jälkeen alkoi jojo-efekti, joka kesti koko ottelun ajan. Haiparvi kavensi eroa aina viiteen kuuteen pisteeseen, mutta heti perään Kobrat vastasi onnistumisilla ja ero kasvoi jälleen kymmenen pisteen tuntumaan.

Paras iskun paikka oli neljännen neljänneksen alussa, jossa seitsemän pisteen tappioasemassa Atte Perttu sai monia vapaita kolmen pisteen heittoja ja mahdollisuuden kaventaa eroa neljään, mutta yksikään heitto ei uponnut. Kobrat rankaisi näistä erheistä ja lopulta upotti itse kolmosensa kasvattaen eron taas kymmeneen pisteeseen.

Lopulta Korihaiden selkäranka katkesi, ja Kobrat kasvatti johtoaan parhaimmillaan 16 pisteeseen. Loppulukemat viimeisteltiin viimeisen minuutin pelailun aikana.

Korihaiden kovimman pistesaaliin teki toisessa ottelussa peräkkäin uuden ennätyksensä tehnyt Sebastian Lindberg 18 pisteellä. Suomalaispelaajista Perttu jatkoi hyviä otteitaan upottamalla 13 pistettä. Oma kasvatti Aamos Nikula oli myös pirteä hyökkäyspäässä kahdeksalla pisteellä.

Paluun kokoonpanoon tehnyt Jalen Henry (14 pist/6 lev) toi paljon kaivattua fyysisyyttä Korihaiden korin alle, mitä 208-senttinen Riak (11 pist/4 lev) ei ole pystynyt tarjoamaan.

Vierasjoukkueen tehokaksikon muodosti ulkomaalaisvahvistukset Stokley Chaffee (26 pist/10 lev) ja Christian Lutete (24 pist/3 lev).

Korihait jatkaa otteluita jo perjantaina, kun joukkue matkaa Helsinkiin haastamaan Seagullsin tähtisikermää.