Korihaille karvas kotitappio Kouvoja vastaan

0
Jalen Jackson teki 15 pistettä ensimmäisessä pelissään Korihaissa.

Korihait ja Kouvot tarjosivat lauantaina tasaisen Korisliiga-kamppailun Uusikaupunki Areenan reilulle 400 katsojalle. Kotijoukkueen ja -yleisön pettymykseksi voitto matkasi Kouvolaan tiukalla kahden pisteen erolla 76-78.

Vierasjoukkue Kouvot oli koko ottelun ajan niskan päällä, mutta Korihait piti eron alle kymmenessä pisteessä. Ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkue sai tehtyä eroa vapaaheitoista, joita kouvolalaisryhmä heitti peräti 15 ensimmäisen kymmenen minuuttisen aikana.

Tilastojen osalta molemmilla joukkueilla oli samanlaisia ongelmia. Kaukoheittopeli takkusi ja menetykset menivät suurin piirtein tasan.

Ottelun ratkaisuhetket koettiin luonnollisesti päätösneljänneksellä. Pääsääntöisesti kahden korin jäljessä pelannut Korihait onnistui kaukoheitoissa tärkeällä hetkellä, kun Deng Riak tasoitti pelin ja noin kaksi minuuttia ennen loppua Bojan Sarcevic (11 pist) siirsi kolmosellaan kotijoukkueen johtoon.

Sitten valokeilaan astui Kouvojen Isiah Osborne (21 pist). Tulostaulun korjaustauon jälkeen kanadalaispeluri upotti kaksi kolmen pisteen heittoa minuutin sisällä. Hetkessä Korihaiden kolmen pisteen etumatka oli kääntynyt vierasjoukkueen kuuden pisteen johtoon.

Jalen Henry korille ajon ja Kouvojen Deshon Taylorin (15 pist) onnistuneen vapaaheiton myötä Korihailla oli 12 sekuntia aikaa joko tasoittaa peli tai voittaa ottelu kolmosella tilanteessa 76-78.

Henry pääsi hyvin puolustetusta tilanteesta heittoon, mutta se kimposi raudoista ulos. Näin Korihaiden avausvoitto jäi vielä odottamaan vuoroaan.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Korihaiden kaikki ulkomaalaispelaajat onnistuivat tehojen takomisessa. Unique McLean oli paras pistemies 19 pisteellä, Henry pussitti 13 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa ja Riak pelasi parhaimman pelinsä haipaidassa tehden 13 pistettä ja napsimalla seitsemän levypalloa.

Uusi vahvistus Jalen Jackson osoitti pelimiehen taitojaan, vaikka hyökkäyskuviot eivät olleet vielä ihan selviä. Lähes parimetrinen laituri teki 15 pistettä kotijoukkueen suurimmalla heittomäärällä (15).

Ensi viikolla Korihailla on kahden ottelun viikko. Keskiviikkona joukkue kohtaa Joensuussa Kataja Basketin ja ensi lauantaina huipputärkeä kotipeli Bisons Loimaata vastaan.