Korihait kaipaa pisteitä ja katsojia

0

Miesten Korisliiga on alkanut valitettavan tutulla kaavalla uusikaupunkilaisittain. Korihait on hävinnyt kaikki ottelunsa ja melko selvällä piste-erolla.

Lieventävänä asianhaarana on toki se, että vastassa ovat olleet muun muassa kaksi edellistä mestaria, Salon Vilpas ja Karhu Basket Kauhajoelta. Vierasottelussa Tampereen Pyrintöä vastaan Korihait nousi taistelemaan voitosta, mutta muuten ottelut ovat kuluneet vastustajan tahdissa.

Kotiyleisön harmiksi myös kaikki kolme ottelua Uusikaupunki Areenalla ovat päättyneet pettymykseen. Heikot otteet näkyvät myös katsojamäärissä. Korihaiden kotiotteluissa on käynyt keskimäärin 420 katsojaa. Toiseksi huonoin katsojakeskimäärä on BC Nokialla, jonka peleissä on käynyt keskimäärin 557 katsojaa.

Salossa ja Helsingissä katsojia on ollut yli tuhat molemmissa otteluissa ja erityisesti Helsingissä tulijoita olisi enemmänkin, jos auttamatta vanhentuneeseen Kisahalliin saisi ottaa enemmän väkeä. Myös Kauhajoen 958 katsojan keskiarvo on hyvä kaupungin asukaslukuun verrattuna.

Korihaiden keskiarvo ei kuitenkaan poikkea juuri yhtään kahden kauden takaisesta keskiarvosta. Sitä edeltävällä kaudella peleissä kävi 573 katsojaa/ottelu.

Huonot katsojamäärät eivät ole vain Korihaiden tai koripallon ongelma. Jalkapallon Veikkausliigassa HJK on romahtanut kauden lopussa pelillisesti ja samalla myös katsojat ovat jääneet kotiin. Luulisi, että mestaruudesta taisteleva joukkue tarvitsisi kannustusta, mutta kriisin hetkellä osa kannattajista on hylännyt seuransa.

Suomalaisen urheilun lippulaiva on vuosikausia ollut jääkiekon SM-liiga tai nykyisin lyhyemmin Liiga. Korona vei luonnollisesti katsojat, mutta monella paikkakunnalla kannattajat ovat jääneet kotiin, vaikka halliin taas pääsisi.

Iltasanomien ja Urheilulehden laajassa kyselyssä syitä oli useita. Liput ovat liian kalliita, sarjassa ei ole tarpeeksi urheilullista panosta ja kaikki pelit näkee halvemmalla kotisohvalta. Osa syistä pätee myös koripalloon.

Monissa perheissä punnitaan varmasti tarkasti, voiko jokaiseen otteluun lähteä vai hankkisiko mieluummin kanavapaketin, jolta näkee pelit halvemmalla.

Korihaiden kausi on vasta alussa ja vielä on paljon aikaa nostaa sekä katsojakeskiarvoa että pistesaldoa.

Risto-Matti Kärki