Korihait täysi vastaantulija Kotkassa

0
Unique McLean oli Kotkassa Korihaiden paras pistemies 23 pisteellä.

Toiveet olivat jälleen korkeat, kun Korihait lähti hakemaan kauden avausvoittoaan Korisliigassa KTP-Basketin vieraana. Lopputulos oli kuitenkin kaikkea muuta mitä toiveissa oli, sillä haiparvella ei ollut mitään palaa kotkalaisten käsittelyssä. Tulostaululla luki uusikaupunkilaisten kannalta tylyt lukemat 103-63.

Ensimmäinen puoliaika oli vielä tasaista vääntöä. KTP oli kuitenkin niskan päällä ja Korihaiden pelissä oli nähtävissä samanlaisia ongelmia, kuin Kauhajoki-ottelussa. Vastustaja sai liikaa hyökkäyslevypalloja, joista he saivat luotua uusia korintekotilanteita.

Lisäksi korille ajot olivat haiparven osalta vähissä. Pallo liikkui kolmen pisteen viivan kaarella kivasti, mutta korille päin ei ollut asiaa. Korihaiden viskatessa palloa ohi kasvatti kotijoukkue johtoaan yli kymmenen pisteen Remu Raitasen johdolla. Monipuolinen laituri viimeisteli jo ensimmäisen puoliajan aikana 20 pistettä. Puoliajalla tilanne oli kotkalaisille 42-29.

Kolmas neljännes oli Korihaille murheellinen. Vierasjoukkueen menettäessä palloa, milloin omaan jalkaan tai huolimattomaan syötön vastaanottoon, kotijoukkue onnistui näyttävissä suorituksissa ja leikitteli Korihaiden kustannuksella. Kolmas kymppi meni KTP:lle murskaavasti 33-12.

Neljäs neljännes oli pelailua, missä ei enää taisteltu voitosta.

Tilastot eivät mairittele Korihaita. Levypallot menivät KTP:lle 49-31. KTP onnistui tekemään 13:sta hyökkäyslevypallosta peräti 23 pistettä. Menetyksiä kirjattiin Korihaille 18 KTP:n yhdeksää vastaan.

Unique McLean on kahden ottelun perusteella ainoa pelaaja Bojan Sarcevicin ohella, joka pystyy itse luomaan tilanteita. Takamies oli paras pistemies 23 pisteellä, joista suurin osa syntyi ottelun ratkettua. Miinuspuolena hänelle merkattiin kuusi menetystä.

– KTP oli tänään huomattavasti meitä fyysisempi ja ensimmäisen puoliajan jälkeen putosimme kyydistä, kommentoi seitsemän pistettä upottanut Manuel Barnes.

Vahvistuksista Jalen Henry pussitti 15 pistettä ja otti seitsemän levypalloa. Koby Thomasin peliesitys oli surkea. Laituri tuhri kaikki viisi pelitilanneheittoa aivan korin läheisyydestä reilusti ohi. Sentteri Deng Riak oli ottelusta sivussa alaraajavamman vuoksi.

Korihaiden positiivisimmasta suorituksesta vastasi Riakin poissaolon johdosta kokoonpanoon nostettu Samuel Valtonen. Euralaislähtöinen nuorukainen pussitti avauspisteensä Korisliigassa komealla kolmosella.

– Puoliajan jälkeen jäätiin kyydistä ja asetelma oli isät vastaan pojat. Hyökkäys oli meiltä heikkoa. Meiltä ei kerta kaikkiaan löytynyt voittavaa match-uppia, harmitteli Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.

20 pinnaa puoliajalla heittänyt KTP:n Raitanen jäi lopulta 25 pisteeseen ollen kotijoukkueen selvä pisteykkönen.

Korihaiden ottelut jatkuvat lauantaina kotiottelulla hallitsevaa Suomen mestaria Salon Vilpasta vastaan. Varsinais-Suomen paikalliskamppailu alkaa kello 17.00.