Kuvataidetta, musiikkia ja näyttelemistä syyslomalla

0
Tuire Erholm katsoo mielenkiinnolla lasten tekemiä liituteoksia.

Pyhämaan nuorisoseurantalolla on vilinää ja vilskettä. Käynnissä on Pyhämaan Nuorisoseura Kajastuksen järjestämä Luova lava -päiväleiri. Lapset pelailevat omissa ryhmissään erilaisia pelejä lounastauon jälkeen, kunnes Tuire Erholm pyytää lapsia rauhoittumaan ja istumaan lattialle.

– Kerron teille sadun nimeltä turnipsi, Tuire kertoo lasten kuunnellessa innostuneena.

Sadun teemana on Tuiren mukaan ”pienenkin ihmisen apu on tärkeä”. Sadun jälkeen lasten tehtävänä on piirtää suurille liitutauluille piirros sadusta.

Luova lava -leirille osallistuu 6–11-vuotiaita lapsia, jotka viettävät tämän viikon taiteellisten leikkien ja pelailujen parissa.

– Meillä on lapsille ohjelmaa kello kymmenestä neljään. Jokaiselle päivälle on oma teemansa. Maanantaina piirtämisen lisäksi tutustuimme toisiimme ja pelasimme erilaisia pelejä, Tuire taustoittaa.

Tuire on yksi leirin ohjaajista. Muut ohjaajat ovat Mona Heijari, Elvira Heijari ja Ulla-Maija Luotonen . Ohjaajat ovat nuorisoseuran jäseniä. Lisäksi lounaasta vastasi maanantaina Mika Sjöblom .

Leirin teemat vaihtelevat musiikin tekemisestä näyttelemiseen ja ensiapukoulutukseen.

– Torstaina meillä on omat leiriolympialaiset, jossa kaikki leiriläiset saavat palkinnon. Perjantain päätöspäivänä vanhemmat saavat tulla vierailemaan leirillä, Tuire kertoo.

– Olemme saaneet leirille myös monia vierailevia ohjaajia kuten Päivi Kurkilahden , Taina Salmisen, Juha Johtelan ja Johanna Laimaan. Iso kiitos heille!

Leiri järjestetään toisen kerran. Tänä vuonna leirillä on 17 lasta, mikä on hieman enemmän mitä viime vuonna.

– Hienoa, että olemme saaneet ison määrän lapsia osallistumaan. Enimmäiskoko meillä oli alun perin 18, joten leiri on aika täynnä, Tuire iloitsee.

Leirin jatko ensi vuonna on vielä avoin, mutta jos suosio pysyy samanlaisena, jatkoa leirille on luvassa.

Liitutaulut ovat alkaneet täyttymään erilaisista piirroksista. Ystävykset Oosa Sjöblom , 6, ja Saana Saari , 8, kertovat piirtävänsä taululle ihmisiä, eläimiä, auringon ja pilviä.

Molemmat tytöt olivat jo viime vuonna leirillä ja tykkäsivät olostaan.

– Täällä on kivaa olla ja saa yhdessä tehdä kaikenlaista kivaa, tytöt iloitsevat.

Oosalla ja Saanalla on sama kiinnostuksen kohde leirillä.

– Näyttelemistä odotamme eniten, tytöt kertovat.

Tuire kiertää katsomassa lasten piirroksia ja hämmästelee samalla lasten mielikuvitusta. Leirin ensimmäiseen päivään Tuire on tyytyväinen.

– Lapset ovat innoissaan ja mielenkiintoisia piirroksia syntyy. Pääasia on, että lapsilla on hauskaa, mikä on meille tärkeintä, Tuire päättää.