Laitilassa nähtiin, kuinka pelaa maailman paras ringettepelaaja

0
Anne Pohjolan (15) vauhtia yritti toppuutella muun muassa Nokian Emmi Merelä (82).

Monien yllätykseksi viikonloppuna Laitilan Jysken paidan ylleen laittanut maailman parhaaksi ringettepelaajaksi mainittu, kaikkien aikojen pistekuningatar ja lukuisien maailmanmestaruuksien ja Suomen mestaruuksien nainen Anne Pohjola siivitti Jyskeen tasapeliin ja voittoon.

Jyske pelasi lauantaina naisten SM-sarjassa vierasottelun Tuusulassa Blue Rings -joukkuetta vastaan. Peli päättyi pistejakoon maalein 5–5. Pohjola oli mukana jokaisessa Jyskeen osumasssa keräten tehot 3+2.

Sama meininki jatkui sunnuntaina Jyskeen naisten kotipelissä Nokian Urheilijoiden Ringetteä vastaan. Jännittävä ja tasainen peli päättyi lopulta Jyskeelle maalein 6-5. Kuinka ollakaan, Pohjola oli jälleen kaikissa maaleissa mukana saalistaen nyt 3+3 pistettä.

Mutta mikä tarina toi tällä kaudella Lapinlahden riveissä Ykkösringetteä pelanneen Anne Pohjolan puna-musta-valkoisiin?

Jyskeen joukkueenjohtaja Juha Kiviö paljasti, että Pohjolaa kyseltiin jo keväällä Laitilaan, kun Lapinlahti luopui pääsarjapaikastaan voitettuaan mestaruuden.

– Nyt tuli akuutti tilanne tiedustella halukkuutta uudelleen, Kiviö kertoi viitaten Jyskeen pelaajien loukkaantumisiin.

Ykkösringetessä neljään peliin LL-89:ssä huikeat 21+6-tehot pommittanut Anne Pohjola kertoo lisää:

– Meillä on nyt Lapinlahden kanssa kolmen viikon pelitauko. Minua tänne ovat houkutelleet maalivahti Maria Perkkola ja toki myös valmentaja Matlena Kuusiston kanssa ollaan soiteltu. Halusivat minut tänne ja totta kai se lämmittää sydäntä, että on tervetullut.

Sarjanousijan nuorehko joukkue yllätti kokeneen Pohjolan positiivisesti.

– Työmoraali on tosi hyvä ja joukkue pelaa aktiivista peliä. Jyskeellä on tosi hyviä yksilöitä ja Perkkola viimeisenä lukkona tuo luottamusta, Pohjola luonnehtii.

Jyskeen ja Anne Pohjolan välisestä sopimuksesta tai sen luonteesta ei ole oikein tarkasti kerrottu julkisuuteen.

Toimittajan kysyessä, voidaanko käyttää ilmaisua ottelukohtainen sopimus, huippupelaaja nyökkää päätään.

– Haluaisin tosi paljon pelata täällä mestaruussarjaa. Varsinkin kun viikonloppu oli niin mukava. Mutta samalla tunnen suurta velvollisuudentuntoa Lapinlahden nuoria pelaajia kohtaan ja haluan viedä heitäkin eteenpäin. Sydämeni haluaa, että Lapinlahdellakin pelattaisiin vielä joskus SM-sarjaa. Tällä hetkellä koen, että siellä tarvitaan minua vielä enemmän, Anne Pohjola pyörittelee.

Mutta seuraavat lauseet jättävät vielä paljon auki.

– Mutta ensi kaudesta ei olla puhuttu vielä mitään. Ja tulevana lauantaina taidan ainakin pelata vielä Jyskeen väreissä.

Se ensi lauantain kamppailu on vierasottelu Kiekko-Espoota vastaan ja sunnuntaina mittelöidään Ilveksen vieraana Tampereella.

Ari Anteroinen