Lauantain taitoluistelukisat käydään Halloween-teemalla

0
VSTL:n jäsenistä lauantain kisaan osallistuvat mm. Olivia Kaasalainen (vas.), Hertta Hakala, Emma Tättilä ja Linnea Rosberg, keskellä valmentaja Milla-Riikka Aaltonen. Hertta osallistuu ensimmäistä kertaa kilpailuun.

Tulevana lauantaina käydään Uudenkaupungin jäähallissa taitoluistelukilpailut. Viime vuonna perustettu Vakka-Suomen Taitoluistelijat eli VSTL järjestää ensimmäisen kilpailunsa Halloween-hengessä. Kisaan on vapaa pääsy ja seuran puffetti palvelee kisojen ajan.

– Mukaan on tulossa 45 luistelijaa useasta lähialueen seurasta Porin ja Paraisten väliltä. Oman seuran jäseniä osallistuu kahdeksan, joista yksi on ihan ensimmäistä kertaa kilpailussa mukana, kaksi luistelijaamme osallistuu samaan aikaan vaativamman tason kilpailuun Turussa, kertoo seuran valmentaja Milla-Riikka Aaltonen .

Korona on vaikuttanut taitoluisteluunkin. Viime kaudella osa seuran nuorista ehti osallistua vain yhteen kilpailuun, ennen kuin tuli koronasta johtuva tauko. Tauon aikana pidettiin muutama virtuaalikilpailu. Vasta aivan viime viikkoina normaalit kisat ovat päässeet uudelleen käyntiin.

– Esiintyminen ja kilpaileminen on kuitenkin monelle se juttu, vaikka toisaalta se jännittää kovasti. Olemme tehneet yhteistyötä Laitilan Jyskeen kanssa ja jokaisen miesten pelin erätauolla on muutama luistelija päässyt esiintymään ja saanut sitä kautta lisää varmuutta ja itseluottamusta.

Lauantain kisa on kutsukilpailu Taitaja-tason harrastajille eli ei aivan aloittelijoille. Taitajat on vielä jaettu taidollisesti kahteen ryhmään. Lauantain osanottajista on muodostettu kolme ryhmää, joista yksi on vaativampi Axel Taitaja -ryhmä ja kaksi iän mukaan jaettuja Taitaja-ryhmiä.

Kilpailusuoritukset alkavat aikataulun mukaan kello 10.30 ja viimeiset pääsevät esiintymään hieman ennen kahta iltapäivällä.

– Kukin esitys kestää 2,5 minuuttia, sen voi laatia muuten vapaasti, mutta jokaisen osanottajan tulee kuitenkin tehdä ohjelman aikana määrätyt liikkeet. Viime aikoina jokainen on todella ahkerasti treenannut omaa ohjelmaansa.

Taitaja-ryhmässä ovat mukana VSTL:n Aada Johansson , Hertta Hakala , Christina Pöldes ja Iida Lorjo ja vaativammassa Taitaja Axel -ryhmässä Olivia Kaasalainen , Linnea Rosberg , Tuulia Turunen ja Emma Tättilä .

Jää-Kotkien taitoluistelijoista mukaan on ilmoittautunut Neea Piirainen .

Jussi Arola