Mikä hyvinvointialue?

0

Historiallinen muutos on edessämme sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen uudistuksen toteutuessa. Muutoksen tarve on laajasti todettu ja hyväksytty, mutta sisällöstä on monta erilaista näkemystä.

Uudistusta on valmisteltu, odotettu ja pelätty jo useamman hallituskauden ajan, mutta nyt se vihdoin toteutuu. Lainsäädäntö mahdollistaa hyvät edellytykset luoda toimivat ja tasa-arvoiset sote-palvelut alueelle. Se miten uudistus lopulta alueellisesti toteutetaan, ratkaisee sen onnistumisen. Tähän me kaikki voimme vaikuttaa osallistumalla keskusteluun ja äänestämällä aluevaaleissa.

Sote- ja pela-palvelumme tullaan vuoden 2023 alusta lähtien tuottamaan Varsinais-Suomessa perustettavan hyvinvointialueen toimesta. Hyvinvointialueita tulee Suomeen 21 ja niissä ylintä päätösvaltaa käyttävät aluevaaleissa valitut valtuutetut.

Ensimmäiset vaalit käydään kolmen kuukauden kuluttua. Ensimmäiset valtuustot suunnittelevat alueen toimintamallit ja palvelujärjestelmän sekä vastaavat siitä, että kaikki saavat tarvitsemansa palvelut laadukkaasti, tasapuolisesti ja oikea-aikaisesti koko alueella.

Jos siis haluat varmistua siitä, että saat tulevaisuudessa sote- ja pela-palveluja Uudessakaupungissa, on tärkeää äänestää. Yhteinen etumme on se, että uudessa valtuustossa olisi mahdollisimman monta paikallista edustajaa. Vain siten voimme taata, että omat tarpeemme tulevat kuulluksi.

On tärkeää, että äänestät, sillä on merkitystä!

Janne Sjölund

Aluevaaliehdokas SDP