Moporallin ratkaisu: keskustelut nuorten kanssa – Tarvittaessa harkitaan ajon rajoittamista

0
Nuorten keskusta-asukkaita öisin häiritsevään moporalliin yritetään aluksi löytää ratkaisua keskustelemalla. Arkistokuva

Kaupungissa on tänä syksynä pohdittu sitä, kuinka keskustan asukkaita häiritsevä öinen kortteliralli saataisiin kuriin. Häiriöksi koetaan ympäri keskustaa ajelevat mopot ja mopoautot, mutta mukana on myös autoilijoita. Ongelmasta on tullut runsaasti yhteydenottoja kaupungin eri toimijoille.

Asiaa käsiteltiin tällä viikolla kaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunnassa. Keskustelun aikana mietittiin muun muassa mopoverstaan perustamista ja mopomiittien järjestämistä.

Lautakunta päätti kuitenkin pitkän keskustelun jälkeen, että mikäli keskustelut nuorten kanssa eivät tuota toivottua tulosta ja öinen kortteliralli jatkuu, niin hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta pyytää teknisen lautakunnan ja kaupunkisuunnittelun valmistelemaan esityksen ylimääräisen ajon rajoittamiseksi keskustassa. Heidän esityksensä mahdollisesta ajon rajoittamisesta etenisi vielä kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Samalla hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta kehotti nuorisovaltuustoa ottamaan aiheen käsittelyyn seuraavassa kokouksessaan. Hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenet olivat yhtä mieltä siitä, että konkreettisia toimenpiteitä tarvitaan, jos keskustan öinen moporalli ei muuten lopu.

– Ammattikoulu Novidassa asia otetaan esille ja kouluun järjestetään liikenneturvallisuuden teemapäiviä. Vetoamme myös vanhempiin, että he keskustelisivat aiheesta lastensa kanssa, Uudenkaupungin hyvinvointijohtaja Jan Vuorenlaakso summaa.

Myös kaupunkisuunnittelu ja Uudenkaupungin kestävän ja turvallisen liikkumisen-työryhmä etsii myös ratkaisuja asiaan yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Öisin tapahtuvaa ja asukkaita häiritsevää moporallia käsitellään myös ensi maanantain kaupunginhallituksessa.