Nälkäpäiväkeräys tuotti Ugissa liki 5 000 euroa

0
Novidan oppilaat Pinja ja Matias olivat mukana nälkäpäiväkerääjinä.

Suomen Punaisen Ristin Uudenkaupungin osasto sekä Kalannin osasto tempaisivat kaksipäiväisellä nälkäpäiväkeräyksellä syyskuun loppupuolella. Nälkäpäiväkeräyksen tuotto oli yhteensä 4 994,54 euroa.

Uudenkaupungin osaston lipaskerääjät olivat kaupungin keskusta-alueen tuntumassa suurimpien myymälöiden edustalla.

– Tänä vuonna saimme mukaan 45 kerääjää. Haluamme kiittää kaikkia uusia ja vanhoja kerääjiä sekä yhteistyöhaluisia kauppoja, joiden edustoilla kerääjämme toimivat, SPR:n Uudenkaupungin osaston keräysjohtaja Kyösti Hallikainen sanoo.

Erityisen iloisia paikallisessa SPR:ssä ollaan Hallikaisen mukaan siitä, että ryhmä Novidan opiskelijoita sekä joukko Eläkeliiton Kalannin yhdistyksen jäseniä antoivat kampanjalle vahvan panoksensa.

– Kiitämme lämpimästi myös kaikkia lahjoittajia, Hallikainen lisää.

Kalannin osasto järjesti lipaskeräyksen lisäksi leivän ja hernekeiton myyntiä Kalannin keskustassa.

– Tuotteet kävivät niin hyvin kaupaksi, että ensi vuoden tavoitetta tullaan hieman nostamaan, sanoo SPR:n Kalannin osaston puheenjohtaja Anne Sankari ja kiittää samalla kaikkia osallistuneita.

Nälkäpäivä on Punaisen Ristin tärkein vuosittainen keräys. Nälkäpäivänä kerärään sitomattomia varoja katastrofirahastoon, joka mahdollistaa nopean avustustyön Suomessa ja ulkomailla.

Tänä vuonna apua tarvitaan erityisesti Haitissa ja Afganistanissa. Varoilla autetaan myös kotimaassa esimerkiksi tulipalon kaitalsissa onnettomuuksissa. Katastrofirahaston avulla tuetaan myös Vapaaehtoista pelastuspalvelua Vapepaa.

Punaisen Ristin nälkäpäiväkeräys jatkuu lokakuun loppuun saakka netissä.