Päihtyneet kuljettajat työllistivät poliisia viikonloppuna Uudessakaupungissa ja Laitilassa

0

Poliisi suoritti lauantaina rattijuopumusvalvontaa Laitilassa Ilomäentiellä ja pysäytti tarkastusta varten henkilöauton, jonka kuljettaja vaikutti vahvasti päihtyneeltä. Seulonta-alkometripuhalluskoe antoi tulokseksi 1,51 promillea.

Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Myös Laitilan Syttyäntiellä henkilöautoilija herätti poliisin huomion, ja poliisi pysäytti ajoneuvon tarkastusta varten. Kuljettajana toimi silminnähden päihtynyt mies, ja apukuljettajan paikalla istui ajoneuvon omistaja.

Kuljettajalle suoritettiin puhalluskoe, jonka tulos oli 2,05 promillea. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Ajoneuvon omistajaa epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle, sillä hän oli antanut autonsa päihtyneen ajettavaksi.

Hörppy pullosta vielä poliisin pysäyttäessä

Samana iltana seitsemän aikaan poliisi pysäytti niin ikään Laitilassa Karvarinkujalla holtittomasti ajaneen henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastusta varten. Poliisin lähestyessä autoa janoinen kuljettaja joi vielä hörpyn viinapullosta.

Miehelle suoritettiin kahdet puhalluskokeet todellisen humalatilan selvittämiseksi. Jälkimmäinen puhalluskoe antoi tulokseksi 1,43 promillea. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Mopoilija ajoi amfetamiinin vaikutuksen alaisena Ugissa

Poliisipartion huomion kiinnittänyt mopoilija pysäytettiin Mältintiellä Uudessakaupungissa lauantaina alkuillasta viiden aikaan. Miehelle suoritettu puhalluskoe antoi tulokseksi nolla promillea. Huumausainepikatesti kuitenkin osoitti miehen kuljettaneen mopoaan amfetamiinin vaikutuksen alaisena.

Samalla selvisi, että kuljettajalla ei ole voimassaolevaa ajo-oikeutta. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.