Perheoikeudelliset palvelut siirtyvät Turun tuotettavaksi

1
Perheoikeudellisessa yksikössä hoidetaan esimerkiksi isyys- ja äitiysasioita.

Uusikaupunki on tähän asti tuottanut omien asukkaidensa tarvitsemat perheoikeudelliset palvelut. Tähän on kuitenkin tulossa muutos, kun kaupungin lastenvalvojan tehtävä vapautui lokakuun puolivälissä. Kaupungissa todettiin, ettei tulevan sote-uudistuksen myötä lastenvalvojan virkaa ole tarkoituksenmukaista täyttää.

Myös lapsiperhepalveluiden työkuorman ja sosiaalityöntekijöiden resurssivajeen takia lastenvalvojapalveluiden toteuttaminen ei ole kaupungissa jatkossa enää mahdollista, joten ratkaisu oli keksittävä kiireesti.

Torstaina kokoontunut kaupungin sosiaalilautakunta päätti, että kaupungin perheoikeudelliset palvelut siirtyvät Turun maakunnallisen perheoikeudellisen yksikön alle. Samalla sosiaalilautakunta päätti oikeuttaa Turun kaupungin perheoikeudellisen yksikön tekemään sosiaalihuoltolain, lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetuin lain, isyyslain, äitiyslain sekä adoptiolain mukaisiin perheoikeudellisiin palveluihin liittyvät päätökset uusikaupunkilaisten osalta.

Perheoikeudellisessa yksikössä hoidetaan esimerkiksi isyys- ja äitiysasioita, elatussopimuksia, huolto- ja tapaamissopimuksia sekä annetaan käräjäoikeudelle lausuntoja huolto- ja tapaamisasioissa. Turun kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden yksiköiden pysyvät toimipisteet ovat Turussa, Salossa, Paraisilla ja Laitilassa. Pysyvien toimipisteiden lisäksi asiakasvastaanottoa on mahdollista järjestää erikseen määriteltyinä päivinä muissakin jäsenkunnissa ajanvarausperusteisesti.

Uudenkaupungin arvioitu kustannusosuus perheoikeudellisten palveluiden osalta loppuvuoden ajalta on noin 11 000 euroa. Ensi vuoden kustannukset ovat noin 65 000 euroa.

Muiden Varsinais-Suomen kuntien perheoikeudelliset palvelut on järjestetty maakunnallisena ja ylikunnallisena yhteistyönä yhdessä yksikössä maaliskuusta 2020 alkaen.

Juttua on muokattu 27.10. klo 9.51. Uudestakaupungista riippumattomista syistä palveluiden siirto ei onnistu vielä marraskuussa. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.