Rokotukseen houkutellaan lahjakorteilla – Anonyymina pysyttelevä yrittäjä rahoittaa kampanjan

0
Lahjakortin saa, kun hankkii kaksi rokotusta.

U-sote järjestää kaksi rokotustilaisuutta, joissa ensimmäisen rokotteen ottaville annetaan lahjakortti.

Lahjakorttikampanjan rokotustilaisuudet ovat 29.10. ja 30.10. Kampanjan tarkoituksena on nostaa yhteistoiminta-alueen asukkaiden rokotusintoa. Kampanjan ideoinnissa on ollut mukana lahjakortit lahjoittanut uusikaupunkilaisyrittäjä. Yrittäjä ei halua kertoa nimeään julkisuuteen, vaan haluaa pysytellä anonyymina.

– Tämä on minun tapani kantaa yhteiskuntavastuuta, hän perustelee lahjoitustaan. Yrittäjä on huolestunut etenkin nuorten rokotekattavuudesta, joka ei ole vielä riittävällä tasolla.

Kampanjatapahtumassa on jaossa 20 euron suuruisia lahjakortteja ensimmäisen rokotteen ottaville uusikaupunkilaisille ja muille yhteistoiminta-alueen kuntalaisille. Yrittäjän lahjoittamat lahjakortit käyvät maksuvälineenä Koulukadun K-market Pikkuherkussa. Lahjakortilla voi ostaa esimerkiksi ruokaa ja päivittäistavaroita, mutta ei tupakka- tai alkoholituotteita.

Lahjakortin saadakseen rokotettavan tulee ottaa kaksi koronarokoteannosta. Kampanja-aikana ensimmäisen koronarokotteen ottanut henkilö voi lunastaa lahjakortin toisen rokotusannoksen otettuaan.

Ensimmäisen koronarokotteen saaneiden määrä on Uudessakaupungissa 74,6 prosenttia, Vehmaalla 74,5 prosenttia, Kustavissa 82,1 prosenttia ja Pyhärannassa 73 prosenttia. Tapahtuman tarkoituksena on kannustaa loppujakin yhteistoiminta-alueen asukkaita ottamaan koronarokote. Nimettömänä pysyttelevä lahjoittaja haluaa tempauksen kautta kantaa yhteiskunnallisen vastuunsa koronatilanteen hallinnassa.

Rokotuspäivään ei tarvitse varata aikaa etukäteen, vaan ilmoittautuminen tehdään saapumisen yhteydessä Kela-kortilla tai muulla henkilötodistuksella. Rokotustilaisuudessa tulee käyttää kasvomaskia ja huomioida turvavälit. Kampanja-aikana toisen tai kolmannen koronarokotteen ottaville lahjakortteja ei jaeta. Tilaisuudet järjestetään perjantaina 29.10. kello 9–11 ja 13–16 Uudenkaupungin rokottamossa sekä lauantaina 30.10. kello 10–14 samassa paikassa.